Η Ν.Ε. ΚΚΕ για το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών


  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι σοβαρό και οξυμένο στην Κόρινθο και σε όλη τη χώρα και δεν λύνεται με στρατόπεδα συγκέντρωσης, όσες δυνάμεις και  συρματοπλέγματα και να βάλουν στα σύνορα, όσους «Ξένιους Δίας» και να κάνουν , γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να λύσουν...
το πρόβλημα.
Όλοι μένουν μόνο στο αποτέλεσμα και κρύβουν τα πραγματικά αίτια και τους υπεύθυνους.
Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που οι αιτίες του βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, στους άδικους πολέμους, στους εμφυλίους που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές, στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους μετανάστες.
Τους μετανάστες τους έφερε το κεφάλαιο με την βοήθεια των  κόμματων του που ήταν στην εξουσία, για να βγάλουν περισσότερο κέρδος, να θησαυρίσουν από την κακοπληρωμένη, χωρίς δικαιώματα εργασία τους και συγχρόνως να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
Δεν μπορεί να χαιρετάς τον «Ξένιο Δια » και να μην θέλεις και το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Όλοι  αυτοί που πρωτοστατούν: βουλευτές, πολιτευτές, Δήμος, Επιμελητήριο είναι στελέχη των κομμάτων που μας έφτασαν εδώ, και τώρα έρχονται να πουν ότι δεν ήξεραν. Είναι ψέμα αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου  ότι δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και την Ε.Ε, υπάρχει και φαίνεται πολύ καλά ποια είναι.
Αυτή την περίοδο θέλουν περισσότερο ελεγχόμενη μετανάστευση, είτε αυτή είναι «νόμιμη» είτε «παράνομη», γι' αυτό κλείνουν τις στρόφιγγες, αφού τώρα η καπιταλιστική κρίση έχει αυξήσει τον «φτηνό» εφεδρικό στρατό του 1,5 εκατομμύριου ανέργων στη Χώρα μας. Τώρα θέλουν να απαλλαγούν από ένα μέρος των μεταναστών γι’ αυτό και παίρνουν περισσότερα κατασταλτικά μέτρα, παίζουν  το «χαρτί» του νόμου και της τάξης πατώντας πάνω στα κεφάλια των μεταναστών χωρίς χαρτιά, που χρίστηκαν κύριοι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα.
 Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει τις εγκληματικές δραστηριότητες της «Χρυσής Αυγής» η οποία αξιοποιεί τη δίκαιη αγανάκτηση πολλών εργαζομένων και εξαθλιωμένων, θυμάτων της αστικής πολιτικής και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τους εγκλωβίσει στην πιο αντιδραστική κατεύθυνση υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι εργαζόμενοι στο νομό, η εργατική τάξη της χώρας μας μαζί με τους εργάτες μετανάστες πρέπει να παλέψουν ενάντια στη  φτώχεια, την εκμετάλλευση και την ανεργία  που τους φορτώνει ο κοινός εχθρός τους, το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός ενάντια στην ΕΕ, στο ντόπιο κεφάλαιο και στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις.
Συγχρόνως για ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος να παλέψουν για:
  • Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εκεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.
  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και ταυτόχρονα, πάλη για την κατάργησή τους.
  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.

Σχόλια