Νεμέα: Επιστολή του δημ.συμβούλου Γιάννη Βαφειάδη προς όλους τους οινοποιούς


Επιστολή του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βαφειάδη προς όλους τους οινοποιούς της Νεμέας

Αγαπητέ συμπολίτη,

Το καθήκον μου ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νεμέας μου επιβάλει να επικοινωνήσω μαζί σας με στόχο  να σας ενημερώσω ,για ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει ανακύψει στην περιοχή...
και μας αφορά όλους.
Η πρόθεση της δημοτικής αρχής του δήμου Νεμέας όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι να εγκαταστήσει στην περιοχή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (δεματοποιητής) με σκοπό να επεξεργάζεται τα απορρίμματα ολόκληρης της Κορινθίας.
Θεωρώ την ενέργεια αυτή επιεικώς απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη για την Νεμέα και καταστροφική για το κρασί μας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υποβάθμιση της περιοχής θα έχει άμεσες συνέπειες στην παραγωγή αλλά και την φήμη του Αγιωργίτικου κρασιού,που αποτελεί κυριολεκτικά το χρυσάφι μας.
Ο τόπος μας εδώ και χρόνια και κύρια με την συμβολή όλων όσων ασχολούνται με το κρασί έχει ξεκινήσει μία πολύ σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την ανάδειξη του ως τόπος μοναδικής ομορφιάς, ιστορίας και πολιτισμού.
Το Αγιωργίτικο κρασί διεκδικεί και κερδίζει στην παγκόσμια αγορά όλο και υψηλότερες θέσεις εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που διαθέτει .
Είναι αδιανόητο για μένα να  καταστραφεί τόσος κόπος και τόση προσπάθεια που όλοι έχουμε καταβάλει τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας μίας απερίσκεπτης και επιπόλαιης πολιτικής της δημοτικής αρχής.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε το κρασί μας. Την περιοχή μας και το μέλλον των παιδιών και των επιχειρήσεων μας.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία και να διατηρήσουμε  το ΟΝΟΜΑ της Νεμέας στην παγκόσμια κοινότητα για  να το παραδώσουμε ανέπαφο στις επόμενες γενιές.
Δεν χωρούν σκουπίδια στην Νεμέα.
Σας καλώ να ενεργοποιηθείτε για να αποτρέψουμε όλοι μαζί το πιθανό ενδεχόμενο να γίνει η περιοχή μας ο σκουπιδότοπος της Πελοποννήσου.
Το οφείλουμε στο μέλλον της.
Στα παιδιά μας και στους κόπους μία ζωής των Νεμεατών.
Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το μοναδικό μας κρασί, που είναι η προοπτική μας και τελικά η ίδια μας η ζωή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος
Της αντιπολίτευσης
Του δήμου Νεμέας 

Σχόλια