Δήμαρχος της Πελοποννήσου καλεί Δημάρχους σε παραίτηση!

 Την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου έχει ήδη γράψει και υπογράψει ο Δήμαρχος της Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος. Ο Δήμαρχος θα ανέβει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου με την παραίτηση αυτή στο χαρτοφυλάκιο του και με σκοπό να την καταθέσει στο Δ.Σ .

Το ίδιο καλεί να πράξουν και οι συνάδελφοί του στο σύνολό τους προκειμένου...
η ΚΕΔΕ να έχει ένα ισχυρό μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις της με την κυβέρνηση αναφορικά με τις νέες περικοπές που γίνονται στους πόρους που λαμβάνει από το κεντρικό κράτος. «Εκτιμώ ότι η παραίτηση θα πρέπει να είναι καθολική. Όλοι οι δήμαρχοι πρέπει να τις καταθέσουν στις ΚΕΔΕ και στις συζητήσεις που θα γίνουν με την κυβέρνηση να έχει και τις παραιτήσεις όλων μας για να υπάρχει μέσο πίεσης. Η Τ.Α. πρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια της χώρας όχι όμως με 60%. Είναι τραγικό!»
Η νέα περικοπή στους πόρους της Τ.Α. καθιστά σύμφωνα με τους Δημάρχους την λειτουργία των Δήμων αδύνατη. «Δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε την μισθοδοσία , πόσο δε μάλλον να κάνουμε έργα» θα πει ο Δήμαρχος της Νεμέας ο οποίος πρότεινε σε πρώτη φάση το λουκέτο στους Δήμους για 1 εβδομάδα. «Ανήκω σ αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει ν αντιδράσουμε δυναμικά. Θα περιμένω το συνέδριο τις 30 Αυγούστου η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να κλείσουμε τους  δήμους για 1 εβδομάδα. Δεν έχει νόημα να παραιτηθεί ένας, έχει νόημα αν δεν αλλάξουν τις αποφάσεις τους στην κυβέρνηση έχει νόημα να γίνει απ όλους. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε έργα, είναι θέμα επιβίωσης των δήμων. Όχι της Νεμέας αλλά όλων των δήμων πλέον δεν επαρκούν ούτε για την μισθοδοσία.» 



 

arcadiaportal.gr/news/dimarxos-tis-peloponnisou-kalei-dimarxous-se-paraitisi

Σχόλια