Ολυμπιακό υπερθέαμα βρετανικών προδιαγραφών


Οι πιο εντυπωσιακές στιγμές της τελετής έναρξης


Ένα υπερθέαμα- αναδρομή στην παλαιότερη και σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, προσέφερε στους 80.000 θεατές αλλά και στα δισεκατομμύρια των τηλεθεατών της η χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων...
του Λονδίνου.


Η τελετή, με τίτλο «Νησιά των Θαυμάτων» και την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ, είχε έντονα τα στοιχεία της πολυσυλλεκτικής και ποικιλόμορφης βρετανικής κουλτούρας, προσφέροντας γέλιο αλλά και συγκίνηση.


Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια εκείνων, οι οποίοι ανέμεναν κάτι περισσότερο φαντασμαγορικό και ιδιαίτερο από μια χώρα που διακρίνεται στο χώρο των θεαμάτων και του δράματος.


Η τελετή ξεκίνησε με έντονα στοιχεία ρομαντισμού και αναφορές στη βρετανική ιστορία και παράδοση, με τη σκηνή από ένα λιβάδι και τους ανθρώπους που έκαναν αγροτικές εργασίες την οποία συνόδευσαν χορωδίες παιδιών που τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια.


Ο Κένεθ Μπράνα απήγγειλε με ένα μοναδικό τρόπο στίχους από την «Τρικυμία» του Σέξπηρ, ενώ ακολούθησαν οι τυμπανιστές.


Μία από τις σκηνές που κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού ήταν η εμφάνιση του «θρυλικού» Mister Bean, κατά κόσμον Ρόουαν Άτκινσον, ο οποίος έκανε ένα ξεκαρδιστικό σόου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν χορευτικά και τραγούδια από τη μοντέρνα μουσική κουλτούρα της Βρετανίας, με ήχους από συγκροτήματα όπως οι Beatles και οι Queen.

Σχόλια