Τσίπρας: «Κοινωνικό αγαθό το ηλεκτρικό ρεύμα»


Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, συναντήθηκε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά, «το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι δυνατό να το στερούνται τα νοικοκυριά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων... ο κ. Τσίπρας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης και πρόσθεσε ότι για όλους αυτούς πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος «μέχρι να φέρουμε το θέμα στη νέα Βουλή».

Παράλληλα, χαρακτήρισε το ζήτημα ως αμιγώς πολιτικό, λέγοντας ότι αυτό δεν άπτεται στενά των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και της διεύθυνσης της ΔΕΗ.

«Η ίδια η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τη ΔΕΗ με στοιχεία τα οποία θα δίνονται και θα αφορούν την κοινωνική κατάσταση κάθε νοικοκυριού καθώς όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν δεν μπορεί να υποβάλλονται σε μια εξοντωτική διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί το 2012 να γίνουμε μια πολιτεία - ζούγκλα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για το θέμα των τιμολογίων ρεύματος, ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι η επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις αλλά θα παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη θερινή περίοδο, οπότε η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται εποχιακά.

zougla.gr

Σχόλια