Αξιόλογη πρόταση του Α.Ο.Σ.Ν. για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Νεμέας


Η Νεμέα είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός ζώνη της Ελλάδας. Παράγει ένα από τα πιο φημισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο κρασιά, το Αγιωργίτικο, και σε αυτό συμβάλει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της ζώνης, είτε ως αμπελοκαλλιεργητές είτε ως οινοποιοί και εργαζόμενοι στα οινοποιεία. Η οικονομία όλης της ζώνης στηρίζεται πρωτίστως στην παραγωγή και πώληση του Αγιωργίτικου. Λογικό και αναμενόμενο θα ήταν, επομένως, οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να ήταν οι πρώτοι που θα στήριζαν το κρασί... με την προτίμησή τους. Είναι όμως έτσι;


Την καλοκαιρινή περίοδο, γίνονται στη Νεμέα και στα γύρω χωριά πολλά παραδοσιακά πανηγύρια και διάφορες άλλες εκδηλώσεις από συλλόγους, φορείς και εκκλησίες, στα οποία οι παριστάμενοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μπύρας, ενώ υπάρχει τόσο αδιάθετο κρασί στην περιοχή. Είναι οξύμωρο οι άνθρωποι που παράγουν κρασί, και μάλιστα ένα κρασί σαν το Αγιωργίτικο, να προτιμούν για τις γιορτές και τις διασκεδάσεις τους την μπύρα.
Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Νεμέας, που από το 1937 έχει στόχο την στήριξη των τοπικών παραγωγών και την προώθηση του κρασιού της Νεμέας, που εξάγει αυτό το διάσημο κρασί σε περισσότερες από 10 χώρες σε τρεις ηπείρους, επιθυμεί να βοηθήσει στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος. 


Προτείνουμε καθεμία από τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις, μαζί με το όνομά της, να φέρει και τον τίτλο “γιορτή κρασιού” και να ενταχθεί στο πλαίσιο μιας σειράς καλοκαιρινών εκδηλώσεων που θα κορυφώνονται στο τέλος του καλοκαιριού με μια μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστή το Αγιωργίτικο. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις ο Συνεταιρισμός προτίθεται να παράσχει το κρασί που θα καταναλωθεί σε ειδικές τιμές.


Ας αναλογιστούν οι ιθύνοντες την σημασία του θέματος και ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πρόταση του Α.Ο.Σ.Ν. για να μην είναι η Νεμέα η περιοχή που δεν καταναλώνει τα προϊόντα που παράγει.

Θεόδωρος Τσιάνος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Σχόλια