Φάρμακα με πίστωση από 1η Ιουλίου


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους  αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στην Αττική, από την 1η Ιουλίου.

Η απόφαση ήταν  ομόφωνη από το  δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς άρχισαν να τους καταβάλλονται οι οφειλές του Απριλίου από τον ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι λοιπόν θα μπορούν  να παίρνουν τα φάρμακά τους ξανά με  πίστωση....

Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 127 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και του ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τα μέλη του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απόφαση τους και πρόσθεσε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή προσπάθεια να εξεύρουμε λύσεις στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, ώστε να υπάρχει σταθερή ροή πληρωμών. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, προοδευτικά θα αντιμετωπιστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος ζητώντας την κατανόηση όλων των φορέων της Υγείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τους 54 προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και τους ζήτησε να σταματήσουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια