Συνελήφθη 13χρονος χάκερ - διάνοια και αριστούχος μαθητής!


Μπροστά σε έναν χάκερ ηλικίας 13 ετών βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο...των ερευνών για τον εντοπισμό μελών της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών» σε ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο άλλα έξι μέλη της ίδιας ομάδας. Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει... τα όρια του αυτοφώρου.

Στα ίχνη του 13χρονου έφθασαν οι Αρχές μετά από ανάλυση ιχνών διαδικτυακής καταγγελίας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ο 13χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ο μικρός 13χρονος hacker σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ένας αριστούχος μαθητής στο σχολείο του και όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για μία πραγματική διάνοια.

Ο 13χρονος παραδέχθηκε τη δράση του και μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως “εγώ μαθαίνω ίντερνετ μέσα από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, άλλοι λύνουν ασκήσεις τριγωνομετρίας, εγώ λύνω την ασφάλεια των site.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος είχε δημιουργήσει ένα group στο Facebook και όποιος έμπαινε και γινόταν μέλος σε αυτό, αυτομάτως είχαν υποκλαπεί τα στοιχεία του και φυσικά οι κωδικοί του.

Από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη και Χαλκίδα, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι μέλη της Greek Hacking Scene. Σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 royter, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Κατά την προκαταρκτική διερεύνηση των αντικειμένων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Star.gr

Σχόλια