Eurovision 2012: Ο τελικός. video All 26 Songs


Σε λίγο ξεκινά ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2012. H Ελευθερία Ελευθερίου, με το τραγούδι «Aphrodisiac»,  θα διαγωνιστεί στην 16η θέση του Τελικού και η Κύπρος με την Ήβη Αδάμου στην 8η θέση.


Ο τελικός θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ και...
στο μικρόφωνο θα είναι η Μαρία Κοζάκου.
Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.


Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι.


Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.
Παρακολουθήστε μαζί μας, εδώ στο madata.gr όλες τις εξελίξεις από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Θα σας παρουσιάσουμε όλες τις συμμετοχές καθώς και την βαθμολογία αναλυτικά.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με πυροτεχνήματα στον ουρανό του Μπακού και ένα opening act με παραδοσιακούς μουσικούς και χορευτές, ενώ οι περσινοί νικητές, Ell & Nikki, ερμηνεύσουν το «Running Scared», που έφερε την Eurovision στο Αζερμπαϊτζάν.


Η Κύπρος τραγουδά στην 8η θέση ενώ η Ελευθερία Ελευθερίου για την Ελλάδα θα τραγουδήσει στην 16η θέση. Το μόνο αρνητικό της εμφάνισης είναι ότι ακριβώς μετά θα έρθει η Σουηδία στη σκηνή με το φαβορί της βραδιάς.


Η σειρά εμφάνισης των χωρών, κατόπιν των κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας κάθε Ημιτελικού, έχει ως εξής:


1. Ηνωμένο Βασίλειο
2. Ουγγαρία
3. Αλβανία
4. Λιθουανία
5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
6. Ρωσία
7. Ισλανδία
8. Κύπρος
9. Γαλλία
10. Ιταλία
11. Εσθονία
12. Νορβηγία
13. Αζερμπαϊτζάν
14. Ρουμανία
15. Δανία
16. Ελλάδα
17. Σουηδία
18. Τουρκία
19. Ισπανία
20. Γερμανία
21. Μάλτα
22. Π.Γ.Δ.Μ.
23. Ιρλανδία
24. Σερβία
25. Ουκρανία
26. Μολδαβία


Η Ελευθερία Ελευθερίου μίλησε λίγο πριν τον τελικό: «Είμαστε πάρα πολύ ήρεμοι. Έχουμε λίγο άγχος, γιατί τώρα διαγωνιζόμαστε με χώρες οι οποίες είναι πάρα πολύ δυνατές. Κάνουμε συνεχώς πρόβες και στο ξενοδοχείο. Έχουμε τη θετική ενέργεια όλων των ανθρώπων εδώ στο Αζερμπαϊτζάν, που μας δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη να πάμε καλά», ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας τα «όπλα» της: «Τα "όπλα" μου σε αυτή τη μάχη είναι η μεγάλη προετοιμασία που έχουμε κάνει και η σκληρή δουλειά. Έχω εδώ τη μητέρα μου που με στηρίζει. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και κάθε μέρα βλέπω τη μεγάλη απήχηση του κόσμου για το "Aphrodisiac". Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».


Η τραγουδίστρια αποκάλυψε επίσης το στόχο που έχει για το σημερινό τελικό: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε τη 16η θέση και μόνο που φτάσαμε στον τελικό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη χώρα όσο ψηλότερα γίνεται. Από κει και πέρα είναι ένα μουσικό φεστιβάλ και θα είμαστε χαρούμενοι με το όποιο αποτέλεσμα».



Καλή επιτυχία Ελλάδα! Καλή επιτυχία και στην Κύπρο!

Σχόλια