ΚΚΕ: Δηλητήριο και όχι ασπιρίνη τα μέτρα του Α. Σαμαρά


Για τα λαϊκά στρώματα το πρόγραμμα του Α. Σαμαρά δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη, αλλά πραγματικό δηλητήριο, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις 18 προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία, και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει για το πώς θα προστατεύσει το λαό από τον ορατό κίνδυνο της νέας... χρεοκοπίας, που φέρνει το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
«Ο πρόεδρος της ΝΔ όφειλε να απαντήσει στο ερώτημα: Αν είναι στην κυβέρνηση τι θα κάνει και με ποιο τρόπο θα προστατεύσει το λαό από τον ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας, που φέρνει το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ;
Αντίθετα έδωσε γη και ύδωρ στα μονοπώλια με το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε, ακολουθώντας μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θέτει ως βασικό στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετώντας αυτό το στόχο ο Α. Σαμαράς έδωσε με τη σημερινή του ομιλία υποσχετική στο μεγάλο κεφάλαιο για δραστική μείωση της φορολογίας του, για δεκάδες δις ευρώ χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.
Για τα λαϊκά στρώματα το πρόγραμμα του Α. Σαμαρά δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη, αλλά πραγματικό δηλητήριο. Προτείνει νέες περικοπές 11,5 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, φορολογικό ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων που θα φτάσει το ¼ του οικογενειακού εισοδήματος του 2011, ενώ ακόμα και οι ψεύτικες ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας που έδωσε δεν θα καλύψουν παρά ένα ελάχιστο μέρος της συνολικής ανεργίας που ξεπερνάει το 1,2 εκατομμύρια ανέργους».

Πηγή: ert.gr

Σχόλια