Η Περιοδεία του Κώστα Κόλλια στη Βόχα


Την Αρχαία Κόρινθο, το Λέχαιο, το Περιγιάλι, τον Άσσο και το Ζευγολατειό επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στα χωριά της Βόχας η παρουσία του κόσμου ήταν πρωτοφανής, και η θερμή υποδοχή έδωσε την ευκαιρία στον υπ.βουλευτή να έχει εποικοδομητικές συζητήσεις με τους παριστάμενους για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Μετά το πέρας της περιοδείας ο κ. Κόλλιας δήλωσε...
:
«Παρά την ικανοποίηση που μου δίνει η απήχηση που έχουν οι περιοδείες μου, θλίβομαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις περιοχές που επισκέπτομαι. Κάποια συμπίμπτουν, άλλα είναι χαρακτηριστικά σε κάθε χωριό, γεγονός πάντως παραμένει ότι η διετία ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει την Κορινθία σε κακή κατάσταση. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ανεργία απασχολούν τους πάντες,  καθώς επίσης και αγροτικά ζητήματα, όπως το δυσβάσταχτο καλλιεργητικό κόστος, οι ανύπαρκτες αποζημιώσεις, οι χαμηλές τιμές παραγωγού. 
Υπάρχουν όμως και άλλα μείζονα ζητήματα. Αλλού συνάντησα ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν από τον τουρισμό και σήμερα δεν μπορούν να νοικιάσουν εξοχικές κατοικίες, με αποτέλεσμα να στερούνται απαραίτητα εισοδήματα. Αλλού, όπως στο Ζευγολατειό, το ζήτημα της ασφάλειας είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των κατοίκων – πρόβλημα το οποίο έχω μεταφέρει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας μία απάντηση απόλυτα απογοητευτική. Παραμένει το θέμα του σταθμού του Προαστιακού στο Ζευγολατειό, ο οποίος είναι έτοιμος εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο να λειτουργεί.
Ιδιαίτερα όμως εκτεταμένα είναι τα προβλήματα των αγροτών. Το περασμένο Μάιο, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, πήρα την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσω στο Ζευγολατειό μία ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες μας, με θέμα τις αποζημιώσεις του 2009 και τον ΕΛΓΑ. Στη συγκέντρωση είχε μεγάλη επιτυχία, με πλήθος αγροτών από τις γύρω περιοχές να εκφράζουν την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους για τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.  
Ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Αυτήν την κατάσταση είναι προτεραιότητα τόσο δική μου ως υποψήφιου Βουλευτή Κορινθίας, όσο και της παράταξης που εκπροσωπώ, να την ανατρέψουμε. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να επανορθωθεί η αδικία με την εισφορά του ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις, καθώς επίσης να  αποκατασταθεί το αγροτικό εισοδήμα, με έμφαση στην ενίσχυση των αγροτών μας, τη βελτίωση των τιμών παραγωγού και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση της παραγωγής.»


Δήλωση του Κώστα Κόλλια για τη δικαστική απόφαση


Με την υπ’ αριθμόν 59/25-4-2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ μου, αναγνωρίζοντας ότι υπέστην ηθική βλάβη από κατηγορίες, τις οποίες ο κύριος Πνευματικός ουδέποτε απέδειξε στο δικαστήριο, δικαιώνοντας τον αγώνα μου για την αποκατάσταση της πολιτικής και ατομικής μου τιμής. Επαναλαμβάνω τη ρητή αρχική δέσμευσή μου ότι το όποιο ποσό επιδικαστεί, όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε κοινωνικούς φορείς και κοινωφελή ιδρύματα.

Σχόλια