Θ. Παπαχριστόπουλος: Ώρα ευθύνης μπροστά στην κατάρρευση


Μπροστά στο πάρτι της διαφθοράς (ΙΚΑ, ΕΛΓΑ, υπουργείο Ανάπτυξης, προμήθειες δημόσιων νοσοκομείων, ΟΠΑΠ, εφορίες, λαθρεμπόριο καυσίμων, φοροδιαφυγή ισχυρών) ο πολίτης μένει εμβρόντητος, χωρίς να μπορεί να προβλέψει το τέλος του καταλόγου, όπου εκατομμύρια κάνουν... φτερά κάθε μέρα.


Ζει ταυτόχρονα στο πετσί του μια ακραία εγκληματικότητα που τρομάζει, αισθάνεται ξένος στο σπίτι του απ’ τα απανωτά χαράτσια και τα δάνεια που αλλιώς τα είχε προγραμματίσει, κατρακυλάει στην ανασφάλεια με τη σκέψη ότι πολύ σύντομα θα είναι άνεργος και απροστάτευτος και στα όρια του οικονομικού και ηθικού εξευτελισμού, ψάχνει πολύ συχνά στις λαϊκές αγορές, στους κάδους απορριμμάτων και στα συσσίτια της Εκκλησίας για τσάμπα φαγητό. Βιώνει μια παρατεταμένη παραλυτική κρίση, που δυστυχώς τον οδηγεί πολύ συχνά στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, σ’ ένα περιβάλλον που μυρίζει ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.


Την ίδια στιγμή, ανήμπορος και οργισμένος, ο πολίτης ξαναβλέπει τις ανόητες κοκορομαχίες, τις ίντριγκες, την αλαζονεία, τα ψέματα, τους συμβιβασμούς και τις ανέξοδες υποσχέσεις των ίδιων πάντα πολιτικών, που ενώ καταδίκασαν τη χώρα στην ταπείνωση και την παρακμή και ποτέ δεν ζήτησαν έστω μια συγγνώμη, επιμένουν «αγέρωχοι» να τον ξανασώσουν. 


Φίλε πολίτη, έχεις μιαν ανυπολόγιστη δύναμη στα χέρια σου και μπορείς να καταφέρεις την ολική ανατροπή ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος την ώρα της κάλπης.


Αρνήσου τώρα τον επικείμενο κοινωνικό αφανισμό σου. Θυμήσου ότι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να είναι υπηρέτες σου και όχι δυνάστες σου. Αγνόησε την Κίρκη της επικοινωνίας της υπερβολής. Πες όχι σ’ εκείνους που έχουν για θεότητα το χρήμα και τον εαυτό τους. Σκέψου ήρεμα, αυτές τις ιστορικές ώρες, ποιοι είναι χρήσιμοι και ποιοι ευχάριστοι. Δώσε οριστικό τέλος στο φθαρμένο παλιό. Τη χώρα που δίδαξε πρώτη επιστήμες και πολιτισμό ΣΗΚΩΣΕ την. Της αξίζει μια άλλη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα.

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Αναπλ. Γραμματέας Εθελοντισμού Ν.Δ.,
Αντιπρόεδρος των Γιατρών της Ειρήνης

Σχόλια