Προβλήματα φέτος στη διάθεση αμνοεριφίων



Αλεξανδρής Πέτρος

Η απευθείας διάθεση αμνοεριφίων από τους παραγωγούς συναντά δυσκολίες, καταγγέλλει η ΠΕΚ.




Οι υπηρεσίες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν βοηθάνε, οι δήμαρχοι αδρανούν περιμένοντας όλα να γίνουν από τους κτηνοτρόφους και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο δεν ενισχύουν την προσπάθεια αλλά δημιουργούν και κλίμα εκφοβισμού, παίρνοντας το μέρος... των μεσαζόντων και των μεγαλεμπόρων.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ζητά από τους καταναλωτές να μην περιμένουν τους κτηνοτρόφους στις πλατείες να πουλάνε αμνοερίφια, αφού τα αμνοερίφια δεν είναι πατάτες. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης διαβεβαιώνει ότι όπου έχουν γίνει συμφωνίες τοπικού επιπέδου θα γίνουν σεβαστές από τους κτηνοτρόφους, χωρίς όμως να δεσμεύεται κανένας από αυτούς.
Τέλος, η ΠΕΚ, καλεί τους καταναλωτές να κάνουν έγκαιρα τις παραγγελίες τους στα κρεοπωλεία και οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους θα επιδιώξουν στις διαπραγματεύσεις καλές τιμές όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για τους καταναλωτές.
Καταγγέλλοντας το εκφοβιστικό κλίμα δηλώνουμε ότι εάν στις διαπραγματεύσεις διαπιστώσουμε σκληρή στάση από την πλευρά όλων, τότε η ανατροπή θα ξεκινήσει από τις στάνες, μετατρέποντας τα μαντριά σε σφαγεία και τις πλατείες κρεοπωλεία.
Το κίνημα λοιπόν…. αναστέλλεται και ο οβελίας παραμένει… παρά «πόδας».
Να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων, ενόψει των καθιερωμένων παζαριών που γίνονται αυτή την περίοδο. Την Τρίτη το πρώτο παζάρι θα γίνει στον Λαγκαδά, την Πέμπτη στη Δράμα και το Σάββατο στο Κιλκίς.


agronews.gr

Σχόλια