Οι φετινοί πίνακες με το καθαρό γεωργικό εισόδημα



Αλεξανδρής Πέτρος


Καθορίστηκαν από το ΥΠΟΙΚ οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος για το 2012.




Τους πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος όλων των αγροτικών προϊόντων της χώρας ανά περιφερειακή ενότητα των νομών παραγωγής τους οριστικοποίησε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού... Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.
Παράλληλα οριστικοποιήθηκαν και οι πίνακες με τα ποσά των αντιπροσωπευτικών ενοικίων ανά στρέμμα ενοικιαζόμενης γεωργικής γης για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011).
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά αυτά εμφανίζονται για τις ημιορεινές και ορεινές ζώνες, μειωμένα κατά ποσοστό 20% και 40% αντίστοιχα, σε σχέση με τα ποσά των πεδινών ζωνών.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ σε όποια περιφερειακή ενότητα του νομού δεν έχει προσδιορισθεί ποσό καθαρού εισοδήματος για κάποιο γεωργικό προϊόν, αυτό θα προκύπτει από τη μέση τιμή του καθαρού γεωργικού εισοδήματος του εν λόγω προϊόντος που ισχύει για όλη την επικράτεια, όπως αποφασίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή. 
Σε περιπτώσεις τέλος που λόγω ζημιών από γεγονότα απρόβλεπτα ή οφειλόμενα σε ανωτέρα βία, δεν αποκτήθηκε εισόδημα ή αυτό που αποκτήθηκε είναι κατώτερο του προσδιοριζόμενου με την αντικειμενική μέθοδο, ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού με βάση το ποσοστό μείωσης που προκύπτει από το σχετικό «Ειδοποιητήριο» του ΕΛ.Γ.Α το οποίο πρέπει να προσκομίζεται στον αρμόδιο Προϊστάμενο της ΔΟΥ. 


agronews.gr

Σχόλια