Σταύρος Δήμας: Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές


Με μια δήλωση-«γρίφο», που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές - ούτε μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ - παρενέβη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος... της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας.


«Θα παραμείνω στο υπουργείο Εξωτερικών μέχρι την ημέρα των εκλογών. Θέλω να κρατήσω τον εθνικό χαρακτήρα και την ανεξαρτησία του υπουργείου και γι’ αυτό λίγο θα ασχοληθώ με τις εκλογές και δεν θα μετέχω κιόλας», ανέφερε ο κ. Δήμας, αναγκάζοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και κομματικούς παράγοντες, να αναζητούν ερμηνεία για τις δηλώσεις του.


Κι αυτό διότι αρκετοί εκτιμούσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει (μετά το 2004) στο κυνήγι του σταυρού, αλλά όχι μία νέα υποψηφιότητα μέσω της λίστας Επικρατείας του κόμματος, ενώ άλλοι θεωρούσαν ότι με τη δήλωση αυτή ο κ. Δήμας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη, ανοίγοντας το δρόμο για την κάθοδο στις εκλογές του γιου του, Χρήστου, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Κορινθία.


Είχε προηγηθεί η εκ παραδρομής αναφορά της Βάσως Παπανδρέου στον ίδιο, ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για να παρέμβει διορθωτικά ο κ. Δήμας, σημειώνοντας ότι είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι υπουργός Εξωτερικών και ότι θα παραμείνει στη θέση αυτή ως τις εκλογές, υπογραμμίζοντας την εθνική σημασία που έχει ο ρόλος του.


Επιτελικά στελέχη της ΝΔ, πάντως, πόνταραν στην πρώτη εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι με τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Δήμας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έχει ενεργή ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά όχι ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.


tanea.gr

Σχόλια