Είμαστε οι Eponymous…




Του Νίκου Πολιουδάκη

Πτυχιούχου Επικοινωνίας & ΜΜΕ

Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών





Anonymous: ένα παγκόσμιο φαινόμενο προετοιμασίας μιας ιντερνετικής επανάστασης, προφανώς από νέους και έξυπνους ανθρώπους, που γνωρίζουν πολύ καλά τη χρήση του διαδικτύου και το «χακάρισμα». Το φαινόμενο τείνει να γίνει ελληνικό, καθώς ολοένα και αυξάνονται... τα «χτυπήματα» κρατικών ιστοσελίδων.
Μετά και το διάγγελμα των Anonymous ή των εκπροσώπων τους πριν δύο περίπου εβδομάδες, που είχε απειλητικό ύφος απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, η αστυνομία έχει καταφέρει τον εντοπισμό μαθητών λυκείου, που έδρασαν ως Έλληνες Anonymous.
Στο τελευταίο τους χτύπημα την προηγούμενη Τρίτη υπήρχε ξεκάθαρη κουβέντα στην εμφανιζόμενη προκήρυξη πως «όσους και να ανακαλύψετε και να συλλάβετε, θα ξεπηδούν κι άλλοι από πίσω». Η αλήθεια είναι πως, αν υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για παράλυση του κρατικού ιστού, ο οποίος στηρίζεται στα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο, η μέχρι τώρα δραστηριότητα αποτελεί απλώς το ένα δισεκατομμυριοστό των ικανοτήτων αυτών των ανθρώπων, Ελλήνων ή ξένων «φιλελλήνων», για μια πραγματική ζημιά στο σύστημα των υπολογιστών.
Πέρα από τους Anonymous, η δράση των οποίων έχει κερδίσει μόνο φίλους στην ελληνική νεολαία, υπάρχουν και οι Eponymous, που ακόμη δεν έχουν λάβει κάποια δράση ουσιαστική. Οι Eponymous είμαστε όλοι εμείς που έχουμε όνομα και επώνυμο, καλούμαστε Έλληνες πολίτες και έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου. Είμαστε όλοι εμείς που συντηρήσαμε μια κατάσταση μεταπολιτευτικά και που τώρα καλούμαστε να την αλλάξουμε. Είμαστε αναγκασμένοι να την αλλάξουμε, εφόσον καταλάβαμε(;) τα λάθη που μας αναλογούν και αντιληφθήκαμε ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι, που επιλέξαμε κατά καιρούς και μέσα από το παραδοσιακό δίπολο εξουσίας, στάθηκαν αφερέγγυοι και κατώτεροι των περιστάσεων.
Βέβαια αργήσαμε να το καταλάβουμε. Όσο υπήρχε η «πελατεία» -όχι πως αφανίστηκε- ήταν όλα καλά! Όταν ήρθαν τα μνημόνια όλοι καταλάβαμε ότι τα οφέλη μας ήταν εφήμερα, και όχι όλα πραγματικά κεκτημένα. Όμως είμαστε οι Eponymous και το αναγνωρίζουμε. Τι κάνουμε όμως; Μόνη μας -ειρηνική- λύση είναι να ισοπεδώσουμε το παλιό πολιτικό σύστημα που γαλούχησε κόσμο και κοσμάκη, έφερε τα πράγματα ως εδώ και υπόσχεται ένα μέλλον, χωρίς μέλλον. Μόνη μας δύναμη είναι η ψήφος. Μόνη μας δύναμη η απαξίωση και η κατάδειξη ότι μπουχτίσαμε, ότι φτάνει πια, ότι δεν πάει άλλο.
Όχι πως δεν το ξέρουν ήδη, δυο χρόνια τώρα, οι κύριοι της εξουσίας –περιλαμβάνονται κυβερνητικό κόμμα, αντιπολίτευση και κυβέρνηση συνεργασίας. Το θέμα είναι να το δουν και στην πράξη, στις εκλογές δηλαδή. Διότι όπως είπαν και οι  Anonymous, φορώντας την επιβλητική μάσκα του V-Guy Fawks, «οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους πολίτες και όχι οι πολίτες τις κυβερνήσεις τους». Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει επικρατήσει το δεύτερο πλέον, δημιουργώντας ανθρώπους που απλώς δέχονται το «από το κακό στο χειρότερο». Παρόλα αυτά, είμαστε οι Eponymous. Περιμένετε μας!
Υ.Γ.: Eponymous Φαντασία ε; Μάλλον μια πραγματικότητα με δόση χιούμορ. Πέρα από το ανύπαρκτο αυτό κίνημα, ένα είναι σίγουρο.  Ένα σημαιάκι, πράσινο ή μπλε προεκλογικά θα είναι απλώς μια εκούσια ταφόπλακα, μια ιδανική αυτοχειρία. Και ο νοών νοείτω…


rethemnosnews.gr

Σχόλια