Μερικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις του Αντεισαγγελέα



ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης “αποκάλυψε” ότι υπάρχει βουλευτής που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό. Η ακριβής δήλωσή του ήταν η εξής...:
“Θα πρέπει να σας πω, χωρίς κανέναν δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, προκύπτει ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον περσινό δραματικό Μάιο του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα”.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ
Λίγες ημέρες μετά και ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν “ποιός είναι ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό το ένα εκατομμύριο”, ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Βουλής (Αργύρης) ζήτησε από τον πρόεδρο της αρχής για το μαύρο χρήμα λεπτομέρειες για την υπόθεση του βουλευτή που έβγαλε 1 εκατομμύριο στο εξωτερικό. Ο Αντιεισαγγελέας απάντησε με επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων λέει.
“Είχα μια καταγγελία από πολίτη για μια συνδιαλλαγή 1 εκατομ. η οποία στην αρχή φαινόταν ύποπτη. Η συνδιαλλαγή έγινε μέσω private banking με την βοήθεια Χρηματιστηριακής στις 4-3-11 και δεν προσκομίστηκε κανένα δικαιολογητικό. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει παρανομία ούτε καν ενδείξεις τέλεσης αδικήματος”.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Τι προκύπτει από τις δύο δηλώσεις του Αντιεισαγγελέα;
Πολλά προκύπτουν, όμως ας σημειώσουμε κάποια από αυτά:


1. Στην πρώτη δήλωση κάνει λάθος στην ημερομηνία. Μπερδεύει τον Μάρτιο με τον Μάιο.
2. Στην πρώτη δήλωση αναφέρει ότι πρόκειται για ευρώ και στη δεύτερη (προσέξτε το αυτό) μιλάει μόνο για το ποσό και όχι για το νόμισμα. Ξέρει μάλλον ότι είναι δολάρια, ξέρει επίσης ότι όλος ο κόσμος μιλάει ήδη για ευρώ (όπως ο ίδιος βιάστηκε να αναφέρει με την πρώτη δήλωσή του) και τώρα πλέον απλώς κάνει λόγο για “1 εκατομμύριο”. Τι όμως “ένα” δεν λέει; Ένα εκατομμύριο στραγάλια; Μήπως γιέν Ιαπωνίας;
3. Από την πρώτη στιγμή μιλά για βουλευτή. Όταν στη δεύτερη δήλωση δείχνει πως ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί δεν διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για βουλευτή; Γιατί δεν λέει ότι είναι μια νόμιμη επιχειρηματική κίνηση κεφαλαίων;
4. “Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία…αλλά για μένα είναι ένα δείγμα” καταλήγει στην πρώτη δήλωσή του ο Νικολούδης.
Βεβαίως. Όπως επίσης μπορούν να κάνουν δηλώσεις και οι Αντιεισαγγελείς. Κι αυτές είναι δείγμα…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δηλώσεις Νικολούδη αποδείχθηκαν …πατάτες. Σαν αυτές του… Νευροκοπίου.
Με μια διαφορά. Αυτές του Νευροκοπίου διακινούνται πλέον χωρίς….μεσάζοντες !!!


kontranews.gr

Σχόλια