Θέλω να είμαι περήφανος.. γίατι είμαι Έλληνας!


Γράφει ο Υψηλάντης Τζούρος


Κάποτε στη χώρα αυτή αν έλεγες πρόεδρε θα γύριζαν οι 7 στους 10. Η απόλυτη ένδεια μας και βέβαια, η αιτία που η κρίση συνεχίζεται, είναι ότι όπως πάμε θα γυρνάνε οι 8 μην πω οι 9, αν βάλω και τους νέους υποψηφίους των κάθε λογής κομμάτων.


Η Ελλάδα χόρτασε από σωτήρες. Της λείπουν όμως αρκετοί... ταπεινοί στρατιώτες. 


Όπως εκείνοι που θυσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για να μπορούμε όλοι μας να περπατάμε σ'αυτό το κομμάτι γης και να κομπάζουμε ότι σώζουμε ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί τον κανένα.


Μάλλον είναι καιρός να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σ'αυτό τον πλανήτη. Ότι κάποιοι γελάνε με τη φαγωμάρα μας. Κι ότι δε θα φύγουν, όπως νομίζουμε, αν συνεχίζουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο και φαγωνόμαστε μεταξύ μας, βυθισμένοι στο μικρόκοσμο μας.


Η Ελλάδα έχει ανάγκη από λογική. Ο όχλος δεν έχει τέτοια. Η διαπραγμάτευση δε γίνεται με το πιστόλι στο τραπέζι.. ούτε με αυτό στον κρόταφο. 


Συγχωρέστε με που δε θέλω την χώρα αυτή στην απομόνωση. Που δε θεωρώ τους Έλληνες κατώτερους κανενός. Συγχωρέστε με, αλλά θέλω να δώσουμε απαντήσεις. Θέλω να πάμε εμπρός στο δρόμο της ορθής λογικής και της αξίας. Συγχωρέστε με.. αλλά αρνούμαι να συμμετέχω. 


Θέλω να είμαι περήφανος.. γιατί είμαι Έλληνας. Και όχι.. η λέξη αυτή δε χρειάζεται το Ανεξάρτητος μπροστά.. το κρύβει μέσα της.

Σχόλια