Καιρός -Τι να περιμένουμ​ε;



Αλλάζει εκ νέου το σκηνικού του καιρού, από την Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες τους θυελλώδεις ανέμους ,αλλά και τις χιονοπτώσεις ακόμα και...
σε πεδινές προσήνεμες στο Βόρειο– Βορειοανατολικό ρεύμα περιοχές .


Αιτία για αυτήν την αλλαγή του καιρού θα είναι η κάθοδος πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την Βορειοανατολική Ευρώπη οι οποίες θα ρίξουν κατακόρυφα την θερμοκρασία και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες εφόσον υπάρχει υετός να χιονίσει ακόμα και στο κέντρο των Αθηνών. 


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα φαινόμενα θα είναι η Θεσσαλία ,η Κεντρική και Ανατολική Στερεά , η Εύβοια, η Ανατολική Πελοπόννησος ,οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη. Στην Δυτική και Βόρεια τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγάλα αλλά οι θερμοκρασίες ,ιδιαίτερα στα Βόρεια, θα θυμίζουν Σιβηρία.


Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη , ενώ για την μετέπειτα πορεία του καιρού τα μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν την δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στην Δυτική Ιταλία το οποίο στην κυριολεξία θα ρουφήξει όλο το κρύο προς την Δυτική Ευρώπη φέρνοντας σε εμάς από την μία περισσότερα φαινόμενα αλλά και από την άλλη υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτίους.


Για την Αττική αναμένουμε από την Κυριακή το βράδυ εκ νέου επιδείνωση του καιρού με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές .Κατά την διάρκεια της νύχτας –ξημερώματα Δευτέρας νιφάδες θα κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και στα βόρεια προάστια. Με την εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα τπο μεσημέρι τα χιόνια θα κατεβαίνουν όλο και πιο χαμηλά και κατά την διάρκεια της νύχτας –ξημερώματα Τρίτη θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. 


Το πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στον νομό Αττικής ,και γενικότερα στην νοτιοανατολική Στερεά , ακόμα δεν μπορούμε να το πούμε καθώς από την μια το Αιγαίο μπορεί να κάνει θαύματα στέλνοντας μεγάλες ποσότητες υγρασίας , αλλά από την άλλη δεν υπάρχει γενικότερα μια δυναμική αιτία , βλέπε σύγκλιση, η οποία θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες υγρασίας .

meteo-news.gr

Σχόλια