Πρόγνωση καιρού για την εβδομάδα



Το σκηνικό του καιρού θα επιδεινωθεί από τη Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν.


Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπου κατά τόπους... θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.


Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και την Τρίτη, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.


Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Στην υπόλοιπη χωρά προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.


Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.


Την Τετάρτη στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι.


Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.


Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα στο βόρειο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί τοπικά θα είναι ισχυρός στα ηπειρωτικά.


Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά, αρχικά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χωράς και βροχές στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στα θαλασσιά τμήματα. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά.


Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο. Παγετός όμως θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια