Η Βάσω “πυροβόλησε”



ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπολύει με συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Βάσω Παπανδρέου. Η ισχυρή κυρία του Κινήματος, σε αντίθεση με άλλα κορυφαία στελέχη που δεν έχουν διστάσει να επιτεθούν στον Γιώργο Παπανδρέου με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ενόχλησαν, δείχνει την οδό... της πολιτικής κριτικής και μόνο.


Έτσι, ενδυναμώνει την ισχύ των λεγομένων της, και αναδεικνύει το εύρος των ευθυνών που καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό και απερχόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για το Μνημόνιο με την τρόικα.


«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το Μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική. Τη μια μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε όσους ζητούσαν τη λήψη μέτρων, και την επομένη μιλούσε για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Επικράτησε πανικός», επεσήμανε η Βάσω Παπανδρέου.


Η πρώην υπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ίδια, θα έβλεπε θετικά τη στήριξη μιας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο και από άλλα κόμματα. Όχι με τεχνοκρατικό, αλλά με πολιτικό περιεχόμενο.


Σημειώνεται ότι η Βάσω Παπανδρέου ήταν από τα πρώτα, αν όχι το μόνο προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με τις τακτικές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον οποίο είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη ο Γιώργος Παπανδρέου, από το ξεκίνημα κιόλας της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές του 2009.


statesmen.gr

Σχόλια