Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κρύο, χιόνια και μποφόρ



 
Τρομακτική πτώση θερμοκρασιών και χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.


Ήδη στην Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος... βρίσκεται 4 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ παρόμοιες είναι οι θερμοκρασίες σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας με τη χαμηλότερη να καταγράφεται στις Σέρρες -5 βαθμοί Κελσίου.


Στα «λευκά» έχει ντυθεί ο Δήμος Αλμυρού στη Μαγνησία, όπου σημειώνονται και προβλήματα σε περιοχές όπως η Ανάβρα και ο Αι- Γιάννη, ενώ χιόνι πέφτει στην Πορταριά και την Μακρινίτσα. Το χιόνι φτάνει στο Πήλιο μέχρι και το ένα μέτρο, ενώ χιονίζει μέχρι και στην Σκόπελο.


Στην Αττική η θερμοκρασία αγγίζει τους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήδη χιονίζει σε αρκετές περιοχές, όπως στην Πάρνηθα, την Εκάλη, το Καπανδρίτι, όπου το έχει στρώσει για τα καλά. Σκηνικό βαρυχειμωνίας και στην Πεντέλη, με χιόνι και τσουχτερό κρύο. Τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ενώ σύμφωνα με τους αναγνώστες μας χιονίζει στην Αγ. Παρασκευή και στους Αμπελόκηπους... ψηλά προς τα Τουρκοβούνια!


Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ είναι κλειστά τα πορθμεία Πρίνου - Καβάλας και Νέων Στύρων - Αγίας Μαρίνας 


Την Τρίτη και την Τετάρτη η κατάσταση θα επιδεινωθεί


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών πρέπει να περιμένουμε:  


1. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό κυρίως στα  Ηπειρωτικά, ο οποίος στα Βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.  


2. Θυελλώδεις ανέμους στα Ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωϊ της Τετάρτης (1-2-12).  


3. Χιονοπτώσεις στις Ανατολικές όχι μόνο Ηπειρωτικές, αλλά και Νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη  Βόρεια Εύβοια, την Κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.  


4. Από το απόγευμα της Τετάρτης (1-2-12) έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης (2-2-12) θα επηρέασουν και τις υπόλοιπες κυρίως Κεντρικές και Βόρειες Ηπειρωτικές περιοχές.  


5. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις Βόρειες και Ανατολικές περιοχές.  




Star.gr

Σχόλια