Στο αρχείο η υπόθεση Πεπόνη – Μουζακίτη




Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι προχτές παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας ουσιαστικά παρεμβάσεις στο έργο τους, έπειτα από σχετική έρευνα που διενέργησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Μακρής. Παράλληλα, αποσύρθηκε η τροπολογία που είχαν καταθέσει τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και η οποία από την κυβέρνηση είχε προβληθεί ως η βασική αιτία της δραματικής εξέλιξης που έμελλε να εξελιχθεί σε φιάσκο…


Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η κατάθεση δια γραπτού υπομνήματος των δυο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διενεργεί έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες των δυο συναδέλφων του περί οργανωμένων συμφερόντων που τους εμποδίζουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.


Στο γραπτό υπόμνημα που παρέδωσαν στον κ.Μακρή οι δυο εισαγγελείς αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να μπουν σε ονοματολογία προσώπων πλην όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι τα συμφέροντα τα οποία τους πίεζαν είναι γνωστά σε όλους.


Σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Οικονομικών φέρεται διατεθειμένο να αποσύρει το σχέδιο νόμου, το οποίο προέβλεπε την αντικατάσταση των κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Όπως όλα δείχνουν οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης, παραμένουν στις θέσεις τους.


Πηγή: protothema.gr


Σημείωση: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, οι δύο αντιεισαγγελείς δεν θα δώσουν ονόματα γιατί δεν υπάρχει πλέον λόγος, είπαν, μια και παραμένουν στο πόστο τους! Αυτοί που μόλις εχθές έλεγαν στους δημοσιογράφους “μακάρι να μας ρωτήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δώσουμε ονόματα”!


Εμείς τώρα φταίμε αν υποπτευθούμε ότι όλο αυτό δεν είναι παρά μια σύγκρουση εφετών με αρεοπαγίτες; Και ότι στην πραγματικότητα το μόνο θέμα ήταν να συνεχίσουν να είναι οικονομικοί εισαγγελείς οι εφέτες και να μην περάσει στον Άρειο Πάγο ο θεσμός;


kontranews.gr

Σχόλια