Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στην Κόρινθο







adonis




Σε ένα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Αδωνη Γεωργιάδη στο Δημοτικό κατάστημα Κορίνθου την Πέμπτη το μεσημέρι, όπου παρευρέθησαν εκτός του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος καθώς και αντιδήμαρχοι... του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων αφού τους καλωσόρισε, τόνισε την σπουδαιότητα της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας που αφορά την ανάληψη, του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου από τον δήμο Κορινθίων. Υπογράμμισε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι υπολείπονται πολύ λίγα πράγματα για να λειτουργήσει με το νέο έτος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ότι επιπλέον, όλη διαδικασία ηδη έχει προωθηθεί στο Υπουργείο εσωτερικών, όπου αναμένεται πολύ σύντομα η ολοκλήρωση της. 

Αναφέρθηκε επίσης ότι έπρεπε να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς σε ένα παγιωμένο αρνητικό κλίμα και η προσπάθεια που έγινε τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και του αρμόδιου Υπουργείου ήταν αποτελεσματική και κατέδειξε παράλληλα ότι, τίποτα δεν έρχεται από μόνο του παρά μονάχα μέσα από σοβαρή και εμπεριστατωμένη δουλειά.

Υπογράμμισε επιπλέον ο δήμαρχος, ότι στην προσπάθεια αυτή αρωγός ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, του οποίου η συμβολή και η συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων ηταν και είναι σημαντική για την υλοποίηση των έργων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Λιμανιού της Κορίνθου. Ηδη ο δήμος έχει έτοιμες τις προμελέτες και ότι άλλο χρειάζεται για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το λιμάνι για να είναι σε θέση η πόλη αλλά και ο Δήμος μας να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη όχι μόνο της Κορίνθου και της Περιφέρειας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η χώρα μας με 135.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής,   είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει σοβαρή Λιμενική πολιτική. Γι' αυτό τον λόγο η προτεραιότητα της Περιφέρειας, πάντα σε συνεργασία με τους Δημάρχους, είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας πολιτικής με σύγχρονες προσεγγίσεις για «το νησί « της Πελοποννήσου. Τόνισε ότι η θέση της Κορίνθου αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για να διαμορφώσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική. Υπογράμμισε ότι απεγκλωβίζονται από την διοικητική αυτοδικία τα αλιευτικά καταφύγια ( το ένα βρίσκεται στην περιοχή της Κορινθίας) και ότι στόχος μας θα πρέπει να είναι   η προώθηση του θεματικού τουριστικού προϊόντος αναδεικνύοντας την παράδοσή μας. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και ιδίως τους Δημάρχους, τόνισε ότι έκανε το αυτονόητο κάνοντας δηλ. δεκτή την εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιτρέπει την ίδρυση των λιμενικών Ταμείων σε δήμους που το επιθυμούν και είχαν προετοιμαστεί για αυτό. Υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι διαβιούντες στην περιφέρεια γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα, γιαυτό τον λόγο οι προτάσεις τους θα πρέπει να έχουν βαρύνουσα σημασία. Από την άλλη , τόνισε, δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή αλλά, επισημαίνουμε ότι για έργα έως 100.000 ευρώ θα μπορούν οι δήμαρχοι να τα υλοποιούν για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος , ενώ για έργα ύψους άνω των 100.000 ευρώ θα λαμβάνουν ειδική έγκριση από το Υπουργείο, όπως ανέκαθεν γινόταν.

Επεσήμανε επιπλέον ότι το γραφείο του θα είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, ανεξαρτήτως κομματικών αντιπαραθέσεων, αρκεί οι προτεινόμενες προτάσεις να έχουν όραμα και προϋποθέσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είχαμε μια φαγούρα...