Ράιχενμπαχ: Ο "κυβερνήτης" που αρνήθηκε να μείνει σε σουίτα





Τι γνωρίζεται για τον  Χορστ Ράιχενμπαχ, τον επικεφαλής της ομάδας δράσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Ο "σκληρός" τεχνοκράτης, στον οποίο πολλοί αποδίδουν ρόλο κυβερνήτη, έχει ένα απαιτητικό και... "φορτωμένο" πρόγραμμα κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα


Ένα γεμάτο πρόγραμμα, απαιτεί όμως και γεμάτο στομάχι, ώστε να μπορεί κάποιος να αντεπεξέλθει στο ατέλειωτο πηγαινέλα σε υπουργεία και κρίσιμες υπηρεσίες. Η εφημερίδα Real news και ο Γ. Παγάνης, εντόπισαν τον επικεφαλής της task force, στο πολυτελές ξενοδοχείο, όπου διέμεινε την τελευταία φορά που ήρθε στην Αθήνα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 66χρονος Γερμανός ευθυτενής και ατσαλάκωτος μέσα στο μπλε-μολυβί κοστούμι του εμφανίστηκε στις οκτώ και μισή το πρωί, στον έκτο όροφο πολυτελούς ξενοδοχείου, στους πρόποδες της Ακρόπολης.


Τι προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τους υπαλλήλους "πήγαινε στις 7 και μισή το πρωί και σε μισή ώρα είχε τελειώσει". Την τελευταία ημέρα όμως άλλαξε λίγο τις συνήθειές του. "Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν προκαλεί και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις" αναφέρει άνθρωπος που τον έζησε από πολύ κοντά τις ημέρες της τελευταίας επίσκεψής του.


Ακολουθεί κάθε ημέρα το ίδιο πρόγραμμα:


Ευγενής, αλλά απόμακρος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μύες του προσώπου του σχηματίζουν πάντα ένα παγερό χαμόγελο, που το χρησιμοποιεί, είτε για να γελάσει, είτε για να αμυνθεί, όταν έρχεται σε δύσκολη θέση.


Ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα κάθε μέρα, ακόμη και στο φαγητό. Επιλέγει μόνο φρούτα για το πρωινό του και πολύ σπάνια κάνει κάποιες εξαιρέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, τα εξαιρετικά τυροπιτάκια του ξενοδοχείου, τον έκαναν να άρει την αυτοπειθαρχία του και να τα τιμήσει δεόντως. Στο πρωινό τον συνόδευσαν τρεις Ελληνίδες συνεργάτιδές του.


Τη δεύτερη φορά, ίσως γιατί χρειάστηκε περισσότερες δυνάμεις, έβαλε στο πιάτο του χτυπημένα αβγά και μπέικον, τα οποία συνόδευσε με μία φέτα ψωμί.


Αρνήθηκε να μείνει σε σουίτα:


Ο ίδιος έμεινε στο δωμάτιο 506 του ξενοδοχείου και αρνήθηκε αναβάθμιση της διαμονής του σε σουίτα, όταν του προτάθηκε, προκαλώντας "πονοκέφαλο" στους 9 αστυνομικούς που τον συνόδευαν. Και αυτό γιατί, στο συγκεκριμένο όροφο διέμεναν άλλοι 40 πελάτες.


Τα άπλυτα στο σπίτι:


Μία ξεχωριστή λεπτομέρεια είναι ότι κατά τη διαμονή του στην Αθήνα, δεν έδωσε άπλυτα στα πλυντήρια του ξενοδοχείου, αλλά τα πακετάρισε στις αποσκευές του και τα πήρε μαζί του, πίσω στη "βάση του".

Star.gr

Σχόλια