Αγκαλιάζω το παιδί... αγκαλιάζω τη ζωή.




Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά με αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που διάφοροι λόγοι, κυρίως...
εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να προβούν στη βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό, στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη.

Αυτή την περίοδο η Αγκαλιά καλύπτει περίπου εκατόν ογδόντα οικογένειες (μονογονεϊκές ή μη), παρέχοντας γάλατα, τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, πάνες, είδη γάμου και βάπτισης, μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη εκτάκτων οικονομικών αναγκών των μητέρων. Στα δεκατρία χρόνια λειτουργίας και ευεργετικής κοινωνικής παρουσίας της έχουν γεννηθεί κοντά της περισσότερα από 1500 παιδιά.
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο παιδί, μέσω του Κέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί μελλοντικά η ανάπτυξή του μέσα σε υγιές και φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον, ιδιαίτερα με τη ζεστασιά της παρουσίας της μητέρας του. Το παιδί επιθυμούμε να παραμένει στην οικογένειά του, να χαίρεται την προσφορά της γνήσιας αγάπης και να βιώνει το ενδιαφέρον των δικών του, καταστάσεις που εξασφαλίζουν την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξή του. Όλα αυτά τα εγγυάται μόνο το ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.
Παράλληλα η Αγκαλιά ενημερώνει το κοινό πάνω σε θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, στη μητρότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημογραφικό, με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, ημερίδων και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.



Σχόλια