Tραπεζικό σκάνδαλο στη Νεμέα;

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος
Από πληροφορίες μας η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν και άλλα πρόσωπα στο κατηγορητήριο.

Από αποκλειστικές... πληροφορίες που έχουμε, έγγραφα Τραπεζικά κ.α. φαίνεται ότι το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Νεμέα, σε κάποιες υποθέσεις λειτουργούσε παράνομα.
Ορισμένοι υπάλληλοι είχαν δικούς τους τραπεζικούς νόμους και κανόνες. Με παραποιημένες συμβάσεις έκλειναν λογαριασμούς, έβγαζαν αποφάσεις και δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα σε πελάτες.
Σε άλλες περιπτώσεις κυκλοφορούσαν προσωπικά δεδομένα πελατών σαν φέιγ-βολάν λες και είχαν σκοπό να διασύρουν και σε πολλές περιπτώσεις να τους καταστρέψουν. Τρεις πρώην υπάλληλοι και ένας εν ενεργεία φέρονται να έχουν διαπράξει σωρεία αδικημάτων και παραπέμπονται να δικαστούν (δημοσιογραφικές πληροφορίες μας λένε ότι έχει απαγορευτεί και η έξοδός τους από τη χώρα).

Ακόμη από πληροφορίες μας η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν και άλλα πρόσωπα στο κατηγορητήριο. Σε βάρος της Τράπεζας αλλά και των ανωτέρω εκκρεμούν αγωγές πολλών εκατομμυρίων.  Στο ''κάδρο'' των κατηγορουμένων είναι και εικονικοί πελάτες που χρησιμοποιούσαν παρανόμως ως αχυράνθρωπους για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους.
Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους διώχθηκαν και πειθαρχικά από την Τράπεζα με ανήκουστα περιστατικά και χρηματοδοτήσεις για την τραπεζική δεοντολογία και τους Νόμους του Κράτους.

Είναι χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης ότι ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος (Διοικητής τότε της Εμπορικής Τράπεζας) σε ενημερωτικό Δελτίο της Τράπεζας το οποίο βρίσκεται στα χέρια μας, έλεγε τα εξής:
  ''Η Τράπεζα είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους απάτης και άλλης μορφής παράνομων δραστηριοτήτων των υπαλλήλων της. Υπάρχει συνεπώς ο κίνδυνος όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν η Τράπεζα να αντιμετωπίσει περιστατικά ανεντιμότητας και παραβιάσεις των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου από υπαλλήλους της''.


Όλα τα στοιχεία αλλά και σύντομα και τα ονόματα των εμπλεκομένων θα βρίσκονται στην εφημερίδα μας. Όταν ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική έρευνα και εφόσον μας επιτρέπεται λόγω του ότι η Δικαστική διαδικασία βρίσκεται εν εξελίξει, θα τα δημοσιοποιήσουμε.
Πάνω απ'όλα σεβόμαστε και το λέμε με τ' επιτάσεως το έργο της Δικαιοσύνης και ουδέποτε θα επέμβουμε σε αυτό.
Κάποια πράγματα όμως πρέπει και να λέγονται και να γράφονται εφόσον υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία την ώρα που χρειάζεται.

www.protinews.com

Σχόλια