Η Google γιορτάζει τα 13α της γενέθλια!


 


Η Google σήμερα 27 Σεπτεμβρίου  γιορτάζει τα 13α της γενέθλια! Μετά από τόσες αφιερώσεις μέσω των doodle της, ήρθε και η σειρά της Google να γιορτάσει σήμερα τα γενέθλιά της μέσα από το σήμα της.

Η Google, η μηχανή αναζήτησης φαινόμενο που... όχι απλώς κυριάρχησε στο χώρο του Internet αλλά ήρθε και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μας στο χώρο αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον ότι θέλουμε να αναζητήσουμε χρησιμοποιούμε τόσο το Google που πλέον χρησιμοποιούμε τη λέξη 'γκούγκισέ" το.

Σήμερα η μηχανή αναζήτησης google είναι μια από τις δημοφιλέστερες, και οι φράσεις «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλίζω» ή «μπαίνω στον γκούγκλη» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο Διαδίκτυο».

Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.

Τώρα η Google έγινε ακόμα και ηλεκτρονικό πορτοφόλι, κοινωνικό δίκτυο, χάρτης δορυφορικός, εικόνες του δρόμου από όλα τα μέρη του κόσμου και τόσες μα τόσες υπηρεσίες που έχουν μπει στην καθημερινότητά μας.

Η λέξη "Google" προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Το Googleplex είναι η κεφαλή της Google, αφού όλες οι λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης εμπνέονται και υλοποιούνται μέσα σ' αυτό το κτίριο.

Το όνομα έχει διπλό συμβολισμό: αποτελεί λογοπαίγνιο της αγγλικής μονάδας μέτρησης googol (10100) και είναι συνθετικό των λέξεων Google και complex (=συγκρότημα), σε μια πιο γλωσσολογική ερμηνεία.

Το καινούργιο κτίριο που παραδόθηκε στην Google ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της εταιρείας, βρίσκεται στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Χρόνια πολλά Google!

madata.gr

Σχόλια