Έχεις και εσύ Facebook; Ενημερώσου! 


Τι νομίζατε; πως κάνοντας log-off ή απλά «αποσύνδεση» θα κόβατε κάθε επαφή με το Facebook; Γιατί αν το πιστεύατε αυτό, σημειώσατε λάθος!

Να σας ενημερώσουμε, πως σάλος έχει ξεσπάσει...
στην Αυστραλία, έπειτα από καταγγελίες χρηστών που υποστήριζαν πως ακόμα κι όταν αποσυνδέονταν από το Facebook, η εν λόγω ιστοσελίδα δεν αποσυνδεόταν ΠΟΤΕ από εκείνους.

Τι συμβαίνει; σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, το Facebook ακόμα κι όταν δεν είστε συνδεδεμένοι σ΄αυτό, καταγράφει συστηματικά τα στοιχεία σας με τη μορφή των cookies, όταν επισκέπτεστε άλλες ιστοσελίδες, ή απλά σερφάρετε στο διαδίκτυο.

Όπως είναι φυσικό, οι υπεύθυνοι του κολοσσιαίου social media αρνήθηκαν την κακόβουλη χρήση των εν λόγω cookies, αλλά δεσμεύτηκαν πως θα τα ξεφορτωθούν.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η ιστοσελίδα «Europe v Facebook», υποστηρίζει πως το social media μας… «φακελώνει» κανονικότατα, καθώς αποθηκεύει μέχρι 880 σελίδες προσωπικών πληροφοριών για έκαστο λογαριασμό!

Αν πάντως θέλετε να γνωρίζετε τι ξέρει το Facebook για εσάς, να σας ενημερώσουμε πως δεν είστε εντελώς απροστάτευτοι, μιας και μπορείτε να απαιτήσετε να σας αποσταλούν όλες οι πληροφορίες που το Facebook συλλέγει για εσάς…

Star.gr

Σχόλια