Ελλάδα... εργαστήρι μικροβιολογικών ερευνών για την...οικονομία, την πτώχευση και την διάσωση!(;)



Γράφει η :
Αναστασία Ποιμενίδου

   Δίκιο είχατε, κ.Πρωθυπουργέ!
Ναι, όντως είμαστε τα ποντικάκια-πειραματόζωα. Και είμαστε έρμαια, οι Έλληνες, σατανικών επιστημόνων -όχι γενετιστών ή άλλων ιατρικών ειδικοτήτων- αλλά οικονομολόγων και...
τραπεζιτών!
   Είμαστε τα όντα που δοκιμάζονται σε συνθήκες εργαστηριακές για να δώσουν τη σωτηρία στις άλλες δοκιμαζόμενες ή εν δυνάμει δοκιμαζόμενες χώρες.


   Οικονομία-ομόλογα-cds-swaps-πτώχευση-διάσωση κ.λπ.  Και η πολιτική; Που ακριβώς βρίσκεται; Υπάρχει;
   Πως καταντήσαμε έτσι;


   Απο εκεί που ήμασταν η μικρή χώρα του Νότου της Ευρώπης που αναλάβαμε και κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες και βρισκόμασταν σε πραγματικό οικονομικό και κατασκευαστικό οργασμό.
   Απο εκεί που το παγκόσμιο χωριό δεν έχανε ευκαιρία να ασχολείται με το πότε ή με το αν ποτέ αυτοί οι Έλληνες θα τελείωναν τα έργα, που έπρεπε να παραδοθούν εγκαίρως.
   Απο εκεί που χρυσοπληρώσαμε για να γίνουν όλα αυτά που έγιναν... πως ξεφύγαμε έτσι;
   Ή ξεφύγαμε απο την αρχή; Γιατί η αλήθεια είναι ότι ενω σε κάποια πράγματα δεν συζητιέται καν το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα, σε κάποια άλλα μας πιάνει ο μικρομεγαλισμός και αρχίζουμε τις περιπέτειες. Περιπέτειες που ενώ αρχικά μοιάζουν να μας ευνοούν τελικά μας οδηγούν σε περίπλοκες καταστάσεις, που δεν έχουν αίσια κατάληξη.
   Πανηγυρίσαμε θυμάμαι το 2001 την ένταξη μας στην ΟΝΕ, πανηγυρίσαμε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και φτάνουμε στο 2008 μέχρι και σήμερα που δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι και να δούμε λίγο ουρανό.
   Θυμάμαι πόσο επίμονα μας εξηγούσαν οι υπουργοί των οικονομικών πόσο σημαντικά πράγματα είχε πετύχει η τότε κυβέρνηση και πόσο ισχυρή γινόταν η Ελλάδα!
           
                                     ΦΟΥΣΚΕΣ   -   ΦΟΥΣΚΕΣ   -   ΦΟΥΣΚΕΣ
   Και να που είμαστε τώρα!


Να εκλιπαρούμε τους βόρειους, που είναι γνωστή η αντιπάθειά τους στους Έλληνες, να εγκρίνουν τα κοινοβούλιά τους πακέτα με δανεικά για να καταφέρουμε να σταθούμε κάποια στιγμή μόνοι μας χωρίς, όπως λένε κάποιοι, την αντιασφυξιογόνο μάσκα.
   Πόσο θα κρατήσει όλο αυτό; Άγνωστο... Ιδέαν δεν έχουσι οι ειδήμονες!


   Ως τότε εμείς τι κάνουμε;


Δραπετεύουμε ή παραμένουμε στο εργαστήρι-Ελλάδα παγιδευμένοι στα κλουβιά μας να γυρίζουμε γύρω απο τον εαυτό μας και γύρω απο τα άλλα ποντικάκια-πειραματόζωα μέχρι να μας δώσουν και την τελευταία δόση του φαρμάκου-φαρμάκι για την διάσωση όχι την δική μας, απ'ότι φαίνεται,αλλά των ισχυρότερων;...

Σχόλια