Πάνος Μπεγλίτης: Δεν τους φοβόμαστε!




Ξεκομμένος για μία ακόμα φορά από την πραγματικότητα ο υπουργός Αμύνης Πάνος Μπεγλίτης, ζητά από τις τοπικές κοινωνίες τους πολίτες, τις οργανώσεις και τους φορείς «να αποκρούσουν πρακτικές υπονόμευσης του ομαλού πολιτικού βίου».

Αγνοώντας ότι οι πολίτες ζουν την καθημερινή την πίεση των επώδυνων αποφάσεων και τον εκφοβισμό... της κατάρρευσης, από μια κυβέρνηση που αποτελεί πλέον μειοψηφία στο εκλογικό σώμα, λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς να έχει την λαϊκή εντολή για κάτι τέτοιο, θέλοντας να εκφράσει την συμπαράστασή του στην βουλευτή Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, για την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή στον πεζόδρομο της Κορίνθου, αναφέρεται σε «μειοψηφίες με φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική», οι οποίες «προσπαθούν να μας εκφοβίσουν (τους πολιτικούς)».

Έχοντας και ο ίδιος δεχθεί την επίθεση συμπολιτών του, το περασμένο Σάββατο σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κιάτο, ο κ. Μπεγλίτης που προκάλεσε τους επιχειρηματίες κατά τον χαιρετισμό του στην έκθεση «Κορινθία 2011» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως «η κριτική είναι χρήσιμη και εξίσου χρήσιμη και η συμβολή τους», εκφράζεται «ως πολίτης και ως πολιτικός», για να εκφράσει «την ανθρώπινη και πολιτική μου αλληλεγγύη και συμπαράσταση στη συνάδελφο βουλευτή Κατερίνα Φαρμάκη».

Να αναφέρουμε ότι η κ. Φαρμάκη, παρακολουθούσε την περασμένη Παρασκευή την επίδειξη μόδας και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου στον πεζόδρομο, όταν δέχθηκε φραστική αρχικά επίθεση από μερίδα πολιτών της Κορίνθου, οι οποίοι διαδήλωναν στην πλατεία Περιβολάκια κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Το φραστικό επεισόδιο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς μπήκαν και άλλοι στον καυγά, προκειμένου να αποτρέψουν την επίθεση στην βουλευτή Κορινθίας.

Στο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του κ. Μπεγλίτη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ορισμένες μειοψηφίες με φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική προσπαθούν να μας εκφοβίσουν.  Δεν τους φοβόμαστε.  Οι τοπικές κοινωνίες, οι πολίτες, οι οργανώσεις και οι φορείς έχουν τη δημοκρατική υποχρέωση να αποκρούσουν πρακτικές υπονόμευσης του ομαλού πολιτικού βίου.  Η αμφισβήτηση, οι διαφωνίες, οι ειρηνικές διαδηλώσεις αποτελούν κατάκτηση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Ο Κορίνθιος υπουργός Αμύνης καταλήγει στο κείμενο συμπαράστασης, αναφέροντας: «Αντίθετα οι τραμπουκισμοί και οι αθλιότητες, που διαπράττουν ορισμένοι, δη μιουργούν κινδύνους πυροδότησης ανεξέλεγκτων καταστάσεων.  Πρέπει λοιπόν να τους σταματήσουμε με την καθολική μας καταδίκη».

peloponnisiaki.gr/?p=11403

Σχόλια