Εισβολή απόστρατων στο υπουργείο Άμυνας - ''Ποιος με πρόδωσε εμένα αρχηγέ'';- Τουλάχιστον 1.000 απόστρατοι εξαγριώθηκαν γιατί κανείς από την ηγεσία του υπουργείου δεν ήθελε να τους δει
- "Tέτοιοι τραμπουκισμοί θα παταχθούν", είπε ο Πάνος Μπεγλίτης
- Τους ζήτησε να φύγουν αλλιώς είπε ότι θα εκδιωχθούν δια της βίας
Για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε εισβολή στο υπουργείο Αμυνας.... Περίπου 1000 απόστρατοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, "ξήλωσαν" τα μηχανήματα και τις πόρτες, εισβάλλοντας στο χώρο του υπουργείου.

Όλα έγιναν γιατί τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός αρνήθηκαν να τους δεχτούν, μια απόφαση που τους εξαγρίωσε! Ακόμα περισσότερο όμως εξοργίστηκαν από το γεγονός οτι ο υπουργός Αμυνας από το βημα της Βουλής έκανε εμπρηστικές δηλώσεις.


Ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, αναφέρθηκε σε «ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη», είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, «ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες».

«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο»


Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φρ. Φράγκος, κατέβηκε και μίλησε στους συγκεντρωμένους, παρακαλώντας τους να αποχωρήσουν.

Τους είπε ότι οι εικόνες αυτές δε συνάδουν με την ιδιότητά τους. Πήρε όμως απάντηση από έναν απόστρατο: "Ήμουν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, έχω πολεμήσει στα Ίμια και τώρα μου κόβουν τη σύνταξη και δε μπορώ να ζήσω!".Σχόλια

Ο χρήστης ΑΠΟΨΗ είπε…
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ .ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΤΙΜΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΛΕΣ .ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ .ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ.