Παρέμβαση εισαγγελέα για τα λύματα στο σχολείο του Κρυονερίου ζητούν οι γονείςΠροσφυγή στον εισαγγελέα κάνουν οι γονείς του σχολικού συγκροτήματος στο Κρυονέρι Κορινθίας, καταγγέλλοντας απειλή δημόσιας υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από λύματα στα σχολεία του χωριού.

Όπως αναφέρουν..., αυτή την φορά στην καταγγελία τους προς τον εισαγγελέα Κορίνθου, «δίπλα στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Κρυονερίου, απολήγει αγωγός ομβρίων διαμέσου του οποίου παροχετεύονται οικιακά λύματα. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η απειλή της δημόσιας υγείας, κυρίως των μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και η απαράδεκτη μόλυνση του περιβάλλοντος».

Στην καταγγελία τους οι γονείς αναφέρονται στις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν κάνει, χωρίς αποτέλεσμα από την πλευρά των αρμοδίων φορέων, εξηγώντας γιατί προσφεύγουν στην δικαιοσύηνη.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Εδώ και ενάμισι χρόνο έχουμε κοινοποιήσει κατ’ επανάληψη το πρόβλημα  και προφορικά και εγγράφως στους αρμόδιους φορείς (έγγραφά μας 52/5.3.10, 54/27.5.10, 55/30.9.10. 69/18.8.2011, έγγραφο 1596/30.9.10 της Δ/σης Υγιεινής της Ν.Α. Κορινθίας, υπομνήματα των φορέων του Κρυονερίου, τα οποία επιδόθηκαν στον Δήμο στις λαϊκές συνελεύσεις στο Κρυονέρι στις 10.10.10 & 10.12.10, έγγραφο 16813/2.9.11 του Δήμου Σικυωνίων), τα οποία και επισυνάπτουμε.

Επειδή όμως το πρόβλημα δυστυχώς δεν λύθηκε μέχρι σήμερα, οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας στις 18.9.2011 αποφάσισαν, «να κλείσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα, 26.9.2011 και οι Σύλλογοι Γονέων να αποτανθούν στη δικαιοσύνη».

Δήμος Σικυωνίων γνωρίζει την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά δεν έχει παρέμβει για την εφαρμογή του Δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου, ως όφειλε».

Οι Σύλλογοι Γονέων παρακαλούν τον εισαγγελέα Κορίνθου, για την άμεση παρέμβασή του κατά παντός υπευθύνου, «για να αποφευχθούν προβλήματα δημόσιας υγείας και λειτουργίας των σχολείων μας».

peloponnisiaki.gr

Σχόλια