Κοινό μέτωπο ενάντια στα νέα μέτρα στην Αρκαδία


Την πρωτοβουλία πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης


Ομάδα παρακολούθησης των δαπανών που δημιουργεί το κράτος και οι ΟΤΑ αποφάσισαν να συστήσουν εκπρόσωποι φορέων, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών του νομού Αρκαδίας, οι οποίοι έδωσαν χθες κοινή συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, με αφορμή την επιβολή των νέων εισπρακτικών μέτρων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, στην οποία συμμετείχαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, οι Μηχανικοί Ελεύθεροι Επαγγελματίες και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θανάσης Αρβανίτης είπε: "Αποφασίσαμε να συστήσουμε ομάδα παρακολούθησης των δαπανών που δημιουργεί το κράτος και οι ΟΤΑ, να δημοσιοποιήσουμε τα αιτήματα και να εκθέτουμε στην κρίση των πολιτών, τις παράνομες αλλά, κυρίως, τις νομότυπες, αλλά ανήθικες συναλλαγές τους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ανέφερε: "...Υπήρχε ένα εντελώς σπάταλο κράτος και μια κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα των επιχειρηματιών, οι οποίοι απομυζούσαν μόνο από το κράτος. Δυστυχώς, αυτό το πράγμα δεν σταμάτησε".

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας σημείωσε: "Πρέπει εμείς, οι νομοταγείς επιχειρήσεις, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το κράτος να νοικοκυρευτεί, να πιαστεί η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και όλα όσα δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε το μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Αναστάσιος Σούντρης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ανατροπή των άδικων μέτρων που καταστρέφουν τον υγιή ιστό της χώρας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Γεώργιος Καρούντζος δήλωσε: "Παρατηρείται το εξής: εκτός από την τσέπη μας, πονάει πάρα πολύ η λογική μας, η αίσθηση του δικαίου και της δημοκρατίας που φέρουμε και η αίσθηση της ηθικής του καθενός μας...".

Σχόλια