Is Papandreou Saving his Country to Death?






  Ένα άρθρο στο έγκυρο Der Spiegel, ρίχνει φως στην κατάσταση φτώχειας που επικρατεί στην Αθήνα.


Οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, είναι μεσήλικες, νέοι, μαμάδες, μπαμπάδες, που δεν έχουν χρήματα να ζήσουν την οικογένεια τους, βρίσκονται καθημερινά στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι άνεργοι είναι 800.000 και μόνο 280.000 άνεργοι δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ οι υπόλοιποι... 520.000 δεν δικαιούνται απολύτως τίποτα.


Μέχρι το τέλος του 2011 και όσο η οικονομία συρρικνώνεται, η ανεργία θα ανέρχεται σε 1.2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η θλιβερή αυτή εικόνα των φτωχών Ελλήνων, διόλου απασχολεί τους κυβερνώντες, τους βουλευτές, τους παρατρεχάμενους τους, τους υπαλλήλους της βουλής, τους υπαλλήλους του δημοσίου που παίρνουν επίδομα ακόμα και για να πλένουν τα χέρια τους.

Ας μην αναφερθούμε στα ΜΜΕ, διότι αυτοί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την ουσία της πολιτικής, για τα σκάνδαλα και τις παρανομίες των πολιτικών.

Αυτοί που συστηματικά κλέβουν την εφορία  δεν έχουν να φοβούνται τίποτα με τις συνήθεις περαιώσεις.

Υπάρχουν 14.700 φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν που € 37 Δις.

Οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι περισσότεροι έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια και οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, διότι το σύστημα δεν προβλέπει φυλάκιση στους έχοντες.

Το σύστημα όμως θα είναι αδίστακτο στον μικρό οφειλέτη, διότι αυτός δεν έχει τα χρήματα να κρυφτεί πίσω από τους Δικαστές.

Οι υπόλοιποι 8.200 από τους 14.700 που χρωστάνε τα € 37 Δις, είναι νομικά πρόσωπα, και σαφώς δεν φοβούνται το νόμο και την τάξη.

Διαβάστε το άρθρο στα Αγγλικά στο Spiegel Is Papandreou Saving his Country to Death?http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,775301,00.html

greecegetup.com

Σχόλια