Ψαρεύοντας την αλήθεια. Μαρτυρίες των ανθρώπων που ζουν τη θάλασσα καθημερινά




''Ψαρεύοντας την αλήθεια» στην Άνδρο''





Στην Άνδρο θα βρίσκεται η Greenpeace, από 31Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, με την έκθεση φωτογραφίας: «Ψαρεύοντας την αλήθεια. Μαρτυρίες των ανθρώπων που ζουν τη θάλασσα καθημερινά».

Η έκθεση αποτυπώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις προσωπικές ιστορίες των Ελλήνων παράκτιων ψαράδων, τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις δικές τους προτάσεις δημιουργίας θαλάσσιων καταφυγίων, με στόχο την προστασία του ελληνικού θαλάσσιου πλούτου. Την έκθεση συμπληρώνουν οι μαρτυρίες... επιστημόνων, δυτών, ιδιοκτητών εστιατορίων και καταναλωτών, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σημερινής κατάστασης: από τη θάλασσα, στην αγορά και τον καταναλωτή.

Η δράση της Greenpeace στις Κυκλάδες ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008, όταν στήριξε ενεργά την Ομοσπονδία Παράκτιων Αλιέων Νοτίου Αιγαίου, στην προσπάθειά της για την ανακήρυξη των Βόρειων Κυκλάδων σε θαλάσσιο καταφύγιο. Προσπάθεια, η οποία συνεχίζεται δυναμικά μέχρι σήμερα!

Φέτος, η Greenpeace επιστρέφει στις Κυκλάδες για να συναντήσει τους ντόπιους ψαράδες, που ζουν καθημερινά τις συνέπειες της υπεραλίευσης και αγωνιούν για το μέλλον τους. Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε τη φωνή τους και να σχηματίσουμε μια δυνατή συμμαχία, για να μπορέσουμε, μαζί, να διεκδικήσουμε την προστασία της θάλασσας, των ψαριών και της ζωής μας.

Στην Άνδρο, θα βρίσκεται και η ομάδα Άμεσου Διαλόγου της Greenpeace, για να σας ενημερώσουν για τη δράση της οργάνωσης και πώς μπορείτε εσείς να συμβάλλετε με την υποστήριξή σας.



Η έκθεση φιλοξενείται στην πλατεία Γηροκομείου,
Διάρκεια: από 31/7 έως 2/8.
Ώρες λειτουργίας: 20.00-24.00.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια