Αφού ψηφίσατε το Μεσοπρόθεσμο τώρα πάτε..ταμείο






  
Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι Χ.Μ.Μπαρόζο και Χ.Β.Ρομπέι που λέει ότι πλέον μπορούμε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου και το νέο πακέτο στήριξης.



Σύμφωνα με όσα γράφουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ψήφιση έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία και πως περιμένουν τώρα και την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου.

Διαβάστε την ανακοίνωση τους :

Μετά τη σημερινή έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στο απαραίτητο ‘μονοπάτι’ της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δομικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη.
Αλλά έκανε και ένα ζωτικό βήμα προς τα πίσω σε ό,τι αφορά το πολύ δυσμενές σενάριο της χρεοκοπίας.
Επρόκειτο για μία ψήφο εθνικής ευθύνης.

Αύριο, το βλέμμα της Ευρώπης θα στραφεί και πάλι στην Αθήνα, καθώς οι Έλληνες βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο για την υλοποίηση του προγράμματος.
Μία δεύτερη θετική ψήφος θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας.
Θα επιτρέψει επίσης την ταχεία προώθηση των εργασιών για την έγκριση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης, που θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά και να αποκαταστήσει την ελπίδα του ελληνικού λαού.

newsit.gr

Σχόλια