Χρήση δακρυγόνων για να μπουν οι βουλευτές στη Βουλή






Με το «καλημέρα» άρχισαν τα δακρυγόνα και η ένταση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα  στην Βασ. Σοφίας όταν τα ΜΑΤ έριξαν χημικά προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που εμπόδιζαν την διέλευση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έχουμε τουλάχιστον κι έναν τραυματία που εκτός από αναπνευστικά προβλήματα φέρεται να έχει και χτύπημα στο κεφάλι από γκλοπ.


Και εντός της Βουλής όμως υπάρχουν κινητοποιήσεις όπου οι υπάλληλοι της Βουλής κάνουν στάση εργασίας.

Με συνθήματα, όπως «Χούντα, χούντα», «ο λαός δεν αντέχει άλλο», «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ», οι «Αγανακτισμένοι» επιχειρούν αποκλεισμό της Βουλής  σε τρία σημεία, προκειμένου να μην καταφέρουν οι βουλευτές να εισέλθουν στο κτίριο. Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται στις 14:00  ενώ στις 18:00 αρχίζει η συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο. . Ωστόσο, αρκετοί πολίτες βρισκόντουσαν ήδη στους δρόμους με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων έχουν δώσει ραντεβού στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», των νοτίων και ανατολικών προαστίων στο Καλλιμάρμαρο και των δυτικών προαστίων στο Σύνταγμα.

Μάλιστα, οι «Αγανακτισμένοι» ζητούν από όσους συμπολίτες τους δεν μπορούν να «κατέβουν» στο κέντρο να δημιουργήσουν… αγωνιστικό μποτιλιάρισμα!    
Όπως φώναζαν χθες από τα μικρόφωνα στην πλατεία Συντάγματος «για όλον τον κόσμο που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να είναι πεζός στα μπλόκα είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσει την περικύκλωση με το αυτοκίνητό του από τις 8 π.μ. συμμετέχοντας σε μία λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση».

Επί της ουσίας ζητούν να οδηγούν πάρα πολύ αργά οι οδηγοί, ώστε να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στην Μιχαλακοπούλου, για να μην περάσουν οι βουλευτές. Όταν μάλιστα η τροχαία τους διώχνει, οι «Αγανακτισμένοι» τους ζητούν να κάνουν τον κύκλο και να επιστρέφουν.

Πάντως, η χθεσινή κατάσταση ήταν απογοητευτική με τα εκτεταμένα επεισόδια που κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 308 ατόμων, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

madata.gr

Σχόλια