Βάσω Παπανδρέου: ψηφίζω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι





«Ψηφίζω ναι γιατί δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη άμεσης κατάρρευσης» ανέφερε κατά τη διάρκεια της σκληρής της ομιλίας η Βάσω Παπανδρέου. «Θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ξέροντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι» είπε από το βήμα της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου.

Έθεσε ωστόσο ως προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα δεσμευτεί σε συνολική διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Στην σκληρή ομιλία της, η κα. Παπανδρέου τόνισε ότι το Μεσοπρόθεσμο δεν αποτελεί λύση για τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας, ενώ ούτε ένα νέο δάνειο-μαμούθ θα σώσει την Ελλάδα.

Τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής αλλά και να πειστεί η Ευρωζώνη ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό για να αποφευχθεί η χρεοκοπία -διαφορετικά απλώς αναβάλλεται.

«Δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη για άμεση οικονομική και κοινωνική κατάρρευση» είπε χαρακτηριστικά.

Το Μεσοπρόθεσμο θα οδηγήσει «σε ύφεση και ανεργία, μπορούμε να ψηφίσουμε κάτι τέτοιο;» ανέφερε η Βάσω Παπανδρέου, απαντώντας «προφανώς όχι». Και αναρωτήθηκε: «Αλλά ποια είναι η εναλλακτική;».

Η χώρα οδηγείται σταδιακά «σε κατάρρευση» συνέχισε η Β.Παπανδρέου, λέγοντας πως «εάν υπερψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, η κατάρρευση θα έρθει μέσα σε ένα διάστημα, εάν καταψηφιστεί η κατάρρευση θα έρθει αμέσως».

«Προ δύο κακών» και ο Μίμης Ανδρουλάκης

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, λέγοντας πως το ερώτημα είναι «εάν θα αποδεχτούμε ένα κακογραμμένο μυθιστόρημα, ελπίζοντας να ανατρέψουμε την πλοκή του στην πορεία ή θα επιλέξουμε ένα θρίλερ αιφνιδίου θανάτου».

Παρότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ως «ένα ωραίο πόρισμα, παντελώς ανεφάρμοστο» κατά το μαθηματικό θεώρημα, απηύθυνε προς το Σώμα, ενόψει του τελεσίγραφου που αντιμετωπίζει η χώρα, την ερώτηση: «Θα επιλέξουμε τη ρήξη τώρα σε μια ζώνη υψηλού κινδύνου ή θα επιχειρήσουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό να αγοράσουμε κι εμείς χρόνο ώστε να δημιουργήσουμε στην πορεία άλλες ευκαιρίες το ταχύτερο δυνατό;».

Ο κ. Ανδρουλάκης συνέστησε στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να προσέχουν πολύ τις δηλώσεις τους γιατί οι καιροί είναι πονηροί και μπορεί ακούσια ή από παρεξήγηση να προκαλέσουν πανικό, έστω από παρεξήγηση σε μια ευαίσθητη περίοδο.

Αναφερόμενος ειδικά στον κ. Πάγκαλο, ανέφερε ότι έχει έναν μεταφορικό και ειρωνικό λόγο «κατά την ελληνική έννοια», όμως σε αυτή την κατάσταση της γενικευμένης ανασφάλειας το νόημα των λεγομένων αντιστρέφεται και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικούς συνειρμούς την κοινή γνώμη, στους επενδυτές.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια