«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Μπαρτσελόνα





Σε...περίπατο μετέτρεψε τον τελικό του Champions League η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε με 3 - 1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στέφθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!

To σκορ άνοιξε για την Μπαρτσελόνα ο Πέδρο, που σούταρε ανενόχλητος στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από πάσα του Τσάβι.

Η ισοφάριση ήρθε στο 34', μετά από λάθος των Καταλονών: αφού συνεργάστηκε με τον Ερνάντες, ο Ρούνεϊ πλάσαρε όμορφα την μπάλα στα δίχτυα. 

Αφού οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, ο Μέσι αποδείχθηκε εύστοχος (55') σε ένα μακρινό σουτ από αυτά που μας έχει συνηθίσει, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα ο Τσάβι έκανε το 3 - 1.

Αυτό είναι το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία της Μπάρτσα στην κορυφαία... διασυλλογική διοργάνωση (τα προηγούμενα ήταν το 1992, το 2006 και το 2009).

Παράλληλα, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 12 γκολ, αυτό ήταν το τελευταίο ματς στην καριέρα του Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ενώ ο 40άχρονος Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία του Champions League που κατακτά δεύτερη φορά το τρόπαιο.

star.gr


Σχόλια