Οι υποοντότητες του ελληνικού κρασιού ενταγμένες στη νέα στρατηγική Μarketing και Branding θα αποτελέσουν το κεντρικό σημείο αναφοράς του Συμποσίου, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την ΚΟΑ Οίνου, από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, θα διοργανωθούν γευστικές δοκιμές κρασιών και «ζωντανή μαγειρική» πιάτων της ελληνικής κουζίνας από καταξιωμένους Έλληνες chefs. Επίσης θα προβληθεί το νέο βίντεο για το ελληνικό κρασί «new wines of Greece» και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού... κ.κ. Veronique Rivest /Doug Frost / John Szabo /Steve Olson / Bisso Attanassov /Michael Psillakis (Αναμένεται επιβεβαίωση)
Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η κα Σοφία Πέρπερα
Τη συζήτηση θα προλογίσει η Πρέσβειρα του επώνυμου ελληνικού κρασιού κα Μάγια Τσόκλη.
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Cocktail Party
Προσκεκλημένοι θα είναι σημαντικοί ξένοι δημοσιογράφοι, αγοραστές, οινοχόοι, bloggers κ.ά. από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Ρωσία.
Η γευσιγνωσία των κρασιών θα γίνει σε 10 τραπέζια στα οποία θα παρουσιάζονται οι υπό – οντότητες όπως ορίζονται από το στρατηγικό σχέδιο και συγκεκριμένα:
Ασύρτικο - Σαντορίνη (τρέχουσας εσοδείας, Βαρέλι, Νυχτέρι)
Μοσχοφίλερο -Μαντινεία
Νεμέα - Αγιωργίτικο ( κλασσική, βαθιάς παλαίωσης, νεαρό)
Ξινόμαυρο – Νάουσα, Αμύνταιο, Ραψάνη, Γουμένισσα
Διακεκριμένα κρασιά
Κρασιά εναλλακτικών πρακτικών ( Βιολογικά, χωρίς θειώδες, βιοδυναμικής, ολοκληρωμένης διαχείρισης, Ρετσίνα)
Discovery - Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες και προελεύσεις (συμπεριλαμβάνονται ροζέ κρασιά και αφρώδη)
Επιδόρπιοι οίνοι (Σάμος, Vinsanto, Λήμνος, Ρόδος, Μαυροδάφνη, Άλλα)
Ελληνικές εκφράσεις διεθνών ποικιλιών – Blends.
Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν τα Οινοποιεία τα οποία έχουν υπογράψει Συμβόλαιο Αυτοδέσμευσης με την ΕΔΟΑΟ.
Η παρουσίαση των κρασιών θα γίνει είτε από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς είτε από οινολόγους των εταιρειών. Στην περίπτωση αυτή θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε την εθελοντική σας διάθεση για την παρουσίαση των κρασιών.
Την επόμενη ημέρα, 4-6-2011 και ώρα 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση – συζήτηση του κλάδου με θέμα «Σχεδιασμός δράσεων Προβολής και Προώθησης στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές για την επόμενη πενταετία». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Nafplia Palace στην αίθουσα «PALAMIDIS».
agronews.gr
Σχόλια