Πως χαρακτηρίζει ο Πάγκαλος τους Αγανακτισμένους;



 


Ένα από τα "αγαπημένα" πρόσωπα των Αγανακτισμένων είναι και ο Θεόδωρος Πάγκαλος όπως όλοι καταλαβαίνουμε....

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους Αγανακτισμένους και το κίνημά τους στο Εθνος της Κυριακής, τους  χαρακτηρίζει "μόδα των τεχνολογιών" και κάνει λόγο για “ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική”.

“Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό... δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook”.
Οι διαδηλωτές απαντούν φυσικά με τον δικό τους τροπο στους χαρακτηρισμούς του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

«Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ´ ότι τα πολύ πιο δύσκολα ναι» λέει ο κ.  Πάγκαλος και συνεχίζει: «κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ´ εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες».

«Θα κάνουμε τον Πάγκαλο σαλάμι του αέρος» και «Θοδωρή, Θοδωρή δεν τα φάγαμε μαζί» ήταν τα συνθήματα - απάντηση από το Σύνταγμα, ενώ ένα πλακάτ έγραφε: «η χώρα βουλιάζει, Πάγκαλε αδυνάτισε»!

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση σημειώνοντας «αν ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».

«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο» τονίζει.

madata.gr

Σχόλια