Πλημμύρισαν οι «Aγανακτισμένοι» το Σύνταγμα-Πάνω από 50.000!






Πάνω από 50.000 άτομα είναι μέχρι στιγμής οι «Αγανακτισμένοι» που για πέμπτη συνεχόμενη μέρα συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, πιστοί στο ραντεβού τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που σπεύδουν και εκείνοι να διαμαρτυρηθούν στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους. Και στην Θεσσαλονίκη πάντως -αν και βρέχει καταρρακτωδώς- ο κόσμος δεν έκατσε σπίτι του!

Κόσμος καταφτάνει συνεχώς στο Σύνταγμα με ότι μέσο έχει, είτε με μετρό όπου επικρατεί το αδιαχώρητο, είτε με αυτοκίνητο το οποίο παρκάρει μακριά, ακόμα και με ποδήλατο...

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, τα πανώ πάντα στην θέση τους και τα συνθήματα με κεντρικότερο το "Κλέφτες, κλέφτες" διαδέχονται το ένα το άλλο. Oι κατσαρόλες, οι σφυρίχτρες, μέχρι και τα μουσικά όργανα δίνουν παλμό... Μάλιστα γύρω στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στην πάνω μεριά στην λ. Αμαλίας.

Εν τωμεταξύ σαν μανιτάρια «φυτρώνουν» οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος αφού όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να κοιμηθούν στο δεύτερο σπίτι τους… εκεί που καθημερινά φωνάζουν συνθήματα αντιμνημονιακού χαρακτήρα, υπερασπιζόμενοι τη ζωή τους που έχει γίνει δυσκολότερη…

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής όταν παραγωγοί έσπευσαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση ελληνικών προϊόντων. Τελικά με παρέμβαση του δημάρχου Αθηνών, αυτή έγινε στην πλ. Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα μικροπωλητές έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος πουλώντας σε τιμές "φωτιά" νερό και σάντουιτς…Οι διαδηλωτές λογομάχησαν με τους μικροπωλητές λέγοντάς τους πως ενώ εκείνοι μάχονται κατά της φτώχειας και της λιτότητας, εκείνοι αισχροκερδούν... Το «δαιμόνιο» του έμπορα όμως δεν έγινε δεκτό όπως και προ ημερών στην Θεσσαλονίκη, όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, όπου οι «Αγανακτισμένοι» τους απομάκρυναν.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών.» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE»  προσθέτοντας «Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

star.gr

Σχόλια