Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας : Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Μάη




Κάλεσμα σε Λαϊκή Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Μάη

Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας μπροστά στο τραγικό και μη αναστρέψιμο αδιέξοδο που οδηγούν την χώρα οι επιλογές των κυβερνήσεων, των συνοδοιπόρων τους και των αφεντικών τους, καλεί τους πολίτες της Κορινθίας που επιθυμούν την άμεση και χωρίς δεύτερη κουβέντα απεμπλοκή από το δοσιλογικό μνημόνιο, σε ειρηνική και ανένδοτη αντίσταση.

Καλούμε πρώτιστα όλους τους ανέργους του Νομού, τα μέλη υπερχρεωμένων στις τράπεζες οικογενειών, τους πολίτες που ζουν ήδη ή πλησιάζουν στο όριο της φτώχιας, τους νέους που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο, όπως και όλες τις πολιτικές οργανώσεις και τα μέλη τους που συμφωνούν με το πλαίσιο αυτό, να έρθουν την Δευτέρα 30 Μάη και ώρα 7 το απόγευμα στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Κορίνθου για σύγκληση Ανοικτής Διαρκούς Λαϊκής Συνέλευσης που θα αποφασίσει για την οργάνωση, συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Οι πλουτοκράτες την απόφασή τους την έχουν ήδη πάρει και η ψευτο-κυβέρνηση των σοσιαλ-ληστών την υλοποιεί:
Πτώχευση θα υπάρξει, αλλά θα είναι του λαού.

Εμείς πότε θα πάρουμε τη δική μας απόφαση...
για αγώνα, αντεπίθεση, ανατροπή;
Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: ΤΩΡΑ!
Οι συνθήκες είναι ώριμες, ο συσχετισμός δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της εξέγερσης.
Το 25% είναι κάτω από το όριο της φτώχιας, η πραγματική ανεργία είναι στο 20% ενώ το 40% ανησυχεί πως έρχεται η σειρά του. Το 68% θεωρεί δεδομένη την εξέγερση, ενώ πάνω από το 50% εκδήλωσε την αποστροφή του στο πολιτικό σύστημα.
Ένα εκατομμύριο σπίτια βγαίνουν στο σφυρί, μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά κλείνουν παρασέρνοντας στο ντόμινο της πτώσης και άλλες εταιρίες παροχής υπηρεσιών. Οι εργατοϋπάλληλοι ξαναζούν τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τον εξορκισμό της κρίσης, αφαιρώντας πόρους από την Κοινωνία με τριπλό χτύπημα: μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους, αύξηση των τιμολογίων ΔΕΚΟ και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών.
Οι απόμαχοι της εργασίας μεταχειρίζονται, από τα κοπρόσκυλα με τα laptop, σαν περιττό βάρος και στιγματίζονται γιατί οι άτιμοι αργούν να πεθάνουν, επιβαρύνοντας το έλλειμμα.
Οι νέοι άνθρωποι βλέπουν «προς τα πού πάει το πράμα» και αξιολογούν την κατάσταση για να δουν αν θα κάτσουν να αγωνιστούν ή θα επιλέξουν το δρόμο της ξενιτιάς. Το ερώτημα για πολλούς είναι «τώρα ως μετανάστης ή αργότερα ως λαθρο-μετανάστης;».
Οι λεγόμενες «απελευθερώσεις των επαγγελμάτων» θυμίζουν -αν μη τι άλλο- τις αντίστοιχες «απελευθερώσεις» του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Τα τσιγάρα έγιναν απαγορευμένο λούσο και τα βενζινάδικα μαγαζιά ειδών πολυτελείας. Τα πάντα ακριβαίνουν και μάλιστα τον πληθωρισμό σέρνουν οι αυξήσεις στο ρεύμα, στη θέρμανση, στη βενζίνη, οι ειδικοί φόροι, οι έκτακτοι φόροι, οι πράσινοι φόροι, ο ΦΠΑ, τα τέλη, τα διόδια, τα πρόστιμα, οι εκβιαστικές ρυθμίσεις και ότι άλλο κατεβάσει το άρρωστο μυαλό τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας θα κληθούμε αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουμε. Στα παιδιά μας ή στη συνείδησή μας.
Κάποτε θα μας τεθεί το ερώτημα: «Τι έκανες εσύ όταν κατεδάφιζαν γύρω σου την Κοινωνία και υποθήκευαν το μέλλον;»

Έφτασε η ώρα! Η κοινωνία της εργασίας πρέπει να εξεγερθεί και να αναλάβει το ηγετικό της ρόλο στην οικονομία. 


Δεν χρειάζονται άλλα όπλα πέρα από τη θέληση, την αποφασιστικότητα, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.


Χωρίς βία, αποφεύγοντας κάθε μη αναστρέψιμη θυσία, με μόνο όπλο την δύναμη της ανυπακοής.


Γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, καλλιτέχνες, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, τεχνίτες, έμποροι, βενζινάδες, αρτοποιοί, μανάβηδες, φορτηγατζήδες, ναυτικοί, οδηγοί λεωφορείων, υπάλληλοι της ΔΕΗ κ.α. θα είναι οι ήρωες της μεγάλης αυτής ειρηνικής εξέγερσης. 


Καλούμε όλες τις συλλογικότητες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Λαϊκή Συνέλευση, να εκδώσουν σχετικό κάλεσμα.


ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΗ 7μμ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



http://www.kfkor.gr/

Σχόλια