Η παγίδα με τις αποδείξεις!




Έφτασε η ώρα των αποδείξεων και οι περισσότεροι είμαστε ακόμα στο «σκοτάδι».  Για να μην την πατήσουμε λοιπόν πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Παρά τα όσα έλεγε το υπουργείο Οικονομικών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με αποδείξεις, κάτι τέτοιο δεν ισχύει  πάντοτε στο 100%. Σε αρκετές περιπτώσεις βασικό ρόλο παίζει η τεκμαρτή δαπάνη. Δεν λαμβάνετε δηλαδή υπόψη στο πόσα θα πληρώσουμε μόνο το πόσα «βάλαμε» στην τσέπη, αλλά και τα τεκμήρια για αυτά που έχουμε.

Παράδειγμα:

Φορολογούμενος που παίρνει από την εργασία του 13.000 ευρώ, αλλά έχει ένα σπίτι 70 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο άνω των 3.000 κυβικών, θα φορολογηθεί με 15.500 ευρώ.

Την ώρα που θα φτιάχνετε την φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι φορολογούνται εκτός από το εισόδημα τα εξής...:

-σπίτια

-αυτοκίνητα

-φροντιστήρια παιδιών

-οικιακή βοηθός κ.λ.π.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καταμέτρηση και στο άθροισμα των ποσών που συγκέντρωσαν πέρυσι μέσω αποδείξεων, γιατί αν οι δηλώσεις κριθούν «ανακριβείς», τότε τα πρόστιμα θα πέσουν βροχή.

Τέλος όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την δήλωσή τους, θα πρέπει να φυλάξουν τις αποδείξεις, γιατί ο έλεγχος θα γίνει αργότερα και δειγματοληπτικά.

star.gr

Σχόλια