O Τοροσίδης έστειλε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του ομίλου.










Η κακή Εθνική έπαιξε όσο δεν πήγαινε με τη φωτιά αλλά ο Βασίλης Τοροσίδης με κεφαλιά στην τελευταία φάση του αγώνα χάρισε την υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Μάλτας. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Γεωργίας επί της Κροατίας, η Ελλάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου.




"Δώρο" της Γεωργίας στην Ελλάδα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της επί Σάντος, αλλά ευτυχώς δεν το πλήρωσε. Η Μάλτα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους διεθνείς που χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 94' για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τέλος καλό όλα καλά και πλέον η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου μετά το “δώρο” της Γεωργίας.

“Υπνωτισμένοι” έμοιαζαν... οι διεθνείς μας, από το αργό τέμπο που επέβαλαν στο πρώτο ημίχρονο οι Μαλτέζοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Χάμπερ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Εθνική μας είχε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες και χωρίς κάποια εξ αυτών να είναι κλασσική. Η Μάλτα έψαξε την κόντρα επίθεση αλλά οι παίκτες τη αρκέστηκαν σε μακρινά σουτ τα οποία δεν απείλησαν τον Τζόρβα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τελείως διαφορετικό τρόπο. Οι παίκτες του Σάντος μπήκαν δυνατά και θα μπορούσαν στο πρώτο κιόλας λεπτό να ανοίξουν το σκορ. Ο Κατσουράνης έβγαλε σε εξαιρετική θέση τον Σαλπιγγίδη το σουτ του οποίου έδιωξε ο Χάμπερ.

Ο ρυθμός ήταν πλέον πιο γρήγορος και η Ελλάδα έψαξε το γκολ στο 54' με την κεφαλιά του Τοροσίδη να απομακρύνεται από τον Χάμπερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος άγγιξε το 0-1 αλλά η μπάλα μετά από κεφαλιά του προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Μάλτας.

Η επιθετικότητα της Εθνικής άφησε κενά στην άμυνα και αυτά λίγο έλειψε να τα εκμεταλλευτεί ο Μπογκντάνοβιτς αλλά η έγκαιρη επέμβαση του Καραγκούνη απέτρεψε το 1-0.

Μετά το 60' ο ρυθμός έπεσε και η Εθνική δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Χάμπερ. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 84' όταν ο Παπασταθόπουλος αντίκρισε την αυστηρή κόκκινη κάρτα και άφησε την Ελλάδα με 10 παίκτες.

Στο ποδόσφαιρο όμως τίποτε δεν τελειώνει πριν το τελευταίο σφύριγμα και αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Εθνική μας. Μετά από φάση διαρκείας στο 94' ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του ομίλου.

Μάλτα: Χάμπερ, Καρουάνα (46' Πατς), Μάμο, Σκιμπέρας, Αγκίους, Χούτσκινσον, Μπογντάνοβιτς, Μπίφα, Μιφσούντ, Μπαϊάντα (78' Φένεκ), Σκρέμπι (91' Κοέν).

Ελλάδα: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Νίνης (81' Κονέ), Σαλπιγγίδης (62' Φετφατζίδης).

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου μετά από 4 αγώνες

1. Ελλάδα 11
2. Κροατία 10
3. Γεωργία 9
4. Ισραήλ 7
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0

newsit

Σχόλια