Το Internet Marketing θα μας δώσει πωλήσεις ;



Το internet marketing αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι μιας online επιχείρησης και είναι πολλές φορές πιο σημαντικό από το ίδιο το προσφερόμενο προϊόν ή την υπηρεσία. Βλέπετε το internet και το ηλεκτρονικό εμπόριο λειτουργεί κάπως διαφορετικά από τον τρόπο που λειτουργεί το φυσικό εμπόριο και οι παραδοσιακές marketing τακτικές.
Στον ηλεκτρονικό κόσμο ο πελάτης δεν μπορεί να δει το προϊόν, παρά μόνο την περιγραφή του και μια φωτογραφία. Είναι στο χέρι σας να τον πείσετε να το αγοράσει χρησιμοποιώντας διάφορες δοκιμασμένες τεχνικές που ανήκουν στον τομέα του internet marketing. Βάλτε αυτό καλά στο μυαλό σας: Το internet marketing είναι ικανό να εκτοξεύσει τις πωλήσεις σας σε νούμερα τόσο μεγάλα, που να κάνει το κεφάλι σας να γυρίζει!
Έχω ακούσει πολλούς, οι οποίοι λειτουργούν ένα e-shop, να λένε πως η στρατηγική marketing που ακολουθούν, είναι η πολύ χαμηλή τιμή που προσφέρουν το προϊόν, σε σχέση με το φυσικό offline κατάστημα, ειδικά για προϊόντα μαζικής παραγωγής. Ο πελάτης γνωρίζει ακριβώς πως είναι και τι δυνατότητες έχει το προϊόν, οπότε είναι λογικό να το αγοράσει από εκεί που θα το βρει στην χαμηλότερη τιμή.
Το θέμα είναι πως αυτός είναι ένας μόνο τύπος πελάτη. Αυτός ναι, είναι πολύ πιθανό να το αγοράσει από εσάς, υπό την προϋπόθεση πως το προσφέρετε στην χαμηλότερη τιμή. Τι γίνεται όμως με τον πελάτη που δεν σας εμπιστεύεται, που δεν είναι σίγουρος για την φερεγγυότητά σας; Στην τελική τι γίνεται αν δεν το προσφέρετε στην χαμηλότερη τιμή;
Μην ξεχνάτε πως με 2 clicks και μέσα σε 2 δευτερόλεπτα μπορεί να επισκεφτεί ένα άλλο e-shop. Γιατί να το αγοράσει από εσάς και όχι τον άλλο έμπορο; Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το internet marketing και είναι ικανό να.... εκτοξεύσει τις πωλήσεις σας, ειδικά αν δεν εμπορεύεστε προϊόντα μαζικής παραγωγής που είναι οικεία στους καταναλωτές και ακόμα περισσότερο αν λειτουργείτε μία εταιρία παροχής υπηρεσιών.
Το marketing είναι ικανό να υπνωτίσει τον επισκέπτη, με μεγάλη χαρά να τον πείσει να βγάλει την πιστωτική του κάρτα, να αγοράσει το προϊόν και να πει και ευχαριστώ. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το χρήμα μέσω internet, έχω δει πραγματικά πολύ μέτρια προϊόντα να επιβιώνουν στον χώρο, μόνο χάρη στην πολύ καλή προώθηση.
Μια αληθινή ιστορία για το marketing
Προχθές διάβασα μία πολύ ωραία ιστορία που δείχνει ξεκάθαρα τι είναι ικανό να κάνει το internet marketing σε μία επιχείρηση. Όπως πιθανόν γνωρίζετε, η οικονομική κρίση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους εμπόρους αυτοκινήτων στην Αμερική αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ήταν ένα τύπος λοιπόν που είχε μία μάντρα αυτοκινήτων στο Τέξας, την οποία υποστήριζε με ένα website και αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αφού ο κόσμος πολύ απλά δεν αγόραζε αυτοκίνητα, ακόμα και αν είχε τα χρήματα ή την επιθυμία το κάνει.
Αποφάσισε λοιπόν να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει το internet marketing και να ξεκινήσει την εξής προσφορά: Έδινε δωρεάν το αυτοκίνητο για μία εβδομάδα με γεμάτο ντεπόζιτο και $50 μετρητά στο χέρι, σε όποιον ερχόταν και έπαιρνε προέγκριση από την τράπεζα για χρηματοδότηση.
Στην συνέχεια έτρεξε διαφημίσεις στο Google Adwords με τον εξής τίτλο: Τρελός δίνει αυτοκίνητα και σας πληρώνει να τα οδηγάτε! Ο πελάτης επισκεπτόταν την μάντρα, έπαιρνε το αυτοκίνητο που επιθυμούσε με γεμάτο ντεπόζιτο και $50 στο χέρι, υπέγραφε τα χαρτιά και έφευγε. Αν το επέστρεφε καλώς, αν όχι τότε ο έμπορος κατέθετε τα χαρτιά στην τράπεζα και η αγορά ολοκληρωνόταν.
Το ποσοστό επιστροφής του αυτοκινήτου ήταν 30%, δηλαδή 3 στους 10! Ο έμπορος δήλωσε πως ο μήνας αυτός ήταν ο πιο κερδοφόρος στην ιστορία της επιχείρησής του και πως το μεγαλύτερο κομμάτι της προβολής κερδήθηκε μέσω internet.
Η ιστορία αυτή δείχνει ξεκάθαρα την δύναμη του marketing και τον ρόλο του στην σημερινή οικονομία. Ας το δούμε ξεκάθαρα. Δεν ζούμε πλέον στο 1960 ούτε στη δεκαετία του 80. Η οικονομία αλλάζει , μεταμορφώνεται και αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις, αναγκαστικά θα βγεις από το παιχνίδι.
Κάθε επιχειρηματίας σήμερα, θα πρέπει να αναγνωρίζει την δύναμη του internet και την δύναμη του marketing. Από την στιγμή που ολόκληρη η οικονομία μεταφέρεται σε ένα ηλεκτρονικό επίπεδο, η γνώση του internet marketing ή η πρόσληψη ανθρώπων που θα ασχοληθούν με αυτό, κρίνεται απαραίτητη.

MakeMoneyOnline.gr

Σχόλια