Δηλώσεις πρ. βουλευτή Αθηνάς Κόρκα για την ανεργία και την ύφεση



                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
       Η πρ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε:
H  χώρα μας σημειώνει δυστυχώς το μεγαλύτερο ρεκόρ ανεργίας όλων των εποχών. Έφτασε τους 700.000 ανέργους  σε ένα χρόνο και πρώτη φορά τόσοι νέοι άνθρωποι  αναζητούν εργασία εκτός Ελλάδος πλέον.
Πρώτη φορά έχει η Ελλάδα τόσο μεγάλο ποσοστό ανέργων γυναικών ( διπλάσιο των ανδρών). Ας λάβουμε δε υπ’ όψιν μας, ότι  το ποσοστό 17% ανεργίας περίπου δεν αντιπροσωπεύει την  πραγματική ανεργία αλλά μόνο  την καταγεγραμμένη .
Φυσικά η ανεργία είναι συνυφασμένη με:
- τα λουκέτα στα μαγαζιά,
- την δυστυχία στα ελληνικά νοικοκυριά(αδυνατούν να πληρώσουν βασικές ανάγκες, να  αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια και έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΟΤΕ ),την ύφεση και την ανασφάλεια, για τα οποία  η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί.
Αυτά ,αποτελούν το βαρύ τίμημα της πολιτικής....
του μνημονίου την οποία πληρώνουν οι πολίτες.
Ο ελληνικός λαός επωμίζεται την αναποτελεσματική οικονομική κυβερνητική.
Όταν η κυβέρνηση  σταμάτησε την προκήρυξη έργων στο ΕΣΠΑ καθώς και το πρόγραμμα Αγροτικής  ανάπτυξης 2007-2011.
Όταν το πρόγραμμα Δημοσίων έργων το 2010 μειώθηκε 4 φορές.
Όταν 600.000 άνεργοι προέκυψαν μόνο από την διακοπή των έργων και την μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, είναι σίγουρο, ότι απαιτούνται άλλες οικονομικές πολιτικές.
Απαιτείται, να ξεκινήσουν προγράμματα ΕΣΠΑ και να ενεργοποιηθούν τα ΣΔΙΤ.
Για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ ,Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει ότι απαιτείται άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, για την ανάπτυξη και τόνωση της αγοράς. Η ανάπτυξη είναι μονόδρομος, καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αναπτυξιακές δράσεις με αύξηση της ρευστότητας αλλά και μείωση της φορολογίας και των εισφορών. Αυτός είναι ο δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης, «ο μόνος δρόμος για την ελπίδα».
Στην Κορινθία , η ανεργία έφτασε το 25% ,1 στους 4 είναι άνεργος από την πιο παραγωγική ηλικία. Η βιομηχανία φθίνει και συνεχώς έχουμε απολύσεις και λήξεις συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Επιπρόσθετα δε ,όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεν ανανεώνονται ούτε στον Δημόσιο τομέα ,ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει.
Απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα και όχι αόριστες υποσχέσεις ,όπως κατά καιρούς δίνονται από την κυβέρνηση.
Οι μικρομεσαίοι περιμένουν πρωτοβουλίες, για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και να τους δοθεί ανάσα ζωής, όπως ρυθμίσεις οφειλών αλλά και ρευστότητα από τις τράπεζες.







                                                           

Σχόλια