Η Κορινθία στην επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ




Με την επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες της Κορινθίας από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2010, διαβεβαιώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κόλλια, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο βουλευτής με ερώτηση που είχε καταθέσει, καλούσε τον υπουργό να διευκρινίσει, αν ο ΕΛΓΑ λόγω ταμειακών προβλημάτων προχωρά σε επιλεκτική καταβολή αποζημιώσεων, επειδή η Κορινθία δεν ήταν μέσα στους νομούς που έλαβαν αποζημιώσεις τον Φεβρουάριο.
Όπως εξηγεί ο υπουργός, οι αποζημιώσεις αυτές δεν κατέστη δυνατό να καταβληθούν με την προηγούμενη πληρωμή, δεδομένου ότι με την τελευταία πληρωμή, καταβλήθηκαν αποζημιώσεις που, κατά κύριο λόγο, αφορούσαν ζημιές που προξενήθηκαν μέχρι τον Μάιο του 2010. Ο ΕΛΓΑ άλλωστε για το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων, λαμβάνει υπόψη του τον χρόνο που συνέβη το ζημιογόνο γεγονός και το χρόνο λήξης της συγκομιδής των προϊόντων.
Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου του 2010 στα αμπελοειδή, από τις επισημάνσεις των αρμοδίων οργάνων δεν διαπιστώθηκαν καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές, αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης και σημειώνει ότι για τις ζημιές που προξενήθηκαν σε διάφορες καλλιέργειες του Νομού Κορινθίας (αμπελοκαλλιέργειες εσοδείας 2009), καταβλήθηκαν εντός του 2010 αποζημιώσεις ύψους 13.414.819 ευρώ, ποσό που καθιστά το νομό εντός των πρώτων νομών από την πλευρά ύψους αποζημιώσεων.

agronews

Σχόλια