Έκτακτα μέτρα για την εξοικονόμηση 5 δις ευρώ



 


Νέα, έκτακτα μέτρα-σοκ για την εξοικονόμηση ποσού μεγαλύτερου  των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, υπό το φόβο ενός εκτροχιασμού του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011, που πολλοί θεωρούν βέβαιο, από την κυβέρνηση εξετάζονται ακόμη και μέτρα που θα επιταχύνουν τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση φέρεται να δέχεται πιέσεις από τη τρόικα για περικοπές θέσεων εργασίας στο δημόσιο ακόμα και με απολύσεις και έτσι είναι πολύ πιθανό, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο κανόνας «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» να τροποποιηθεί και να γίνει «μία πρόσληψη για κάθε επτά αποχωρήσεις».

Μία τέτοια εξέλιξη καθιστά όμως απίθανη και την απορρόφηση των εργαζομένων που χάνουν τη θέση τους με μετάταξη σε άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αναμένεται να καταργηθεί... και ό, τι απόμεινε από τον 13ο και 14ο μισθό για 700.000 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ αναμένονται πρόσθετες φοροεπιδρομές.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προαναγγέλλει τη θέσπιση 40 ωρών εργασίας στο δημόσιο, επισημαίνοντας ότι αυτό αντιστοιχεί σε 45.000 προσλήψεις.



Star.gr

Σχόλια